Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
98 komentara

Ne pravdajte se, svi vi ste krivi za ovo: Voda je i dalje prljava...

Znaju Brođani već da je u nadi spas koliko su im već vladajući puta obećavali bolje. Dok godinama udišu zagađeni zrak, nadaju se da su barem zaslužili pitku vodu

Foto: Pixsell
98 komentara

Ovo je kao da policija istražuje ubojstvo, a osumnjičeni sudjeluje u istrazi i navodi na dokaze, poručio je jučer Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda, komentiravši činjenicu da ga je policija neki dan udaljila s mjesta ekoincidenta koji se istražuje.

POGLEDAJTE VIDEO:

OD IZVRSNE DO UPITNE Karta vode: Gdje je u Hrvatskoj najbolja, a gdje najlošija za piće

Tko je kriv za ekološki incident koji je prije tjedan dana zadesio Slavonski Brod još se ne zna. I dok i dalje više od 100.000 ljudi nema pitke vode, nadležni kao da igraju ping-pong i samo prebacuju lopticu jedni na druge. Zavrzlama u kojoj svi optužuju sve i dalje traje. Gradonačelnik optužuje Crodux i ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića, dok on pak krivnju svaljuje na Grad i njihov Vodovod.

Foto: 24sata/24sata

Zbog toga je jučer čak i direktor tamošnjeg Vodovoda Stjepan Aščić najavio tužbu zbog klevete protiv ministra Ćorića. Naime, kad je u petak objavljena analiza koja je pokazala da se u vodi nalazi velika količina ugljikovodika, Duspara je odmah okrivio tvrtku Crodux Ivana Čermaka koja je dva dana prije provodila ispitivanje cjevovoda- prilikom čega je došlo do izlijevanja naftnih derivata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Marko Lukunić/Pixsell 'TO JE TRAGEDIJA, ALI...' Čermak: Optužbe su laprdanja. Crodux nije kriv za onečišćenje

Krivi Duspara i nadležne institucije jer nisu na vrijeme obavijestile o tom incidentu, nego tek dva dana kasnije. Čermak je priznao da im je iscurilo 150 litara benzina, ali već danima tvrdi kako to nije moglo uzrokovati ovu ekološku katastrofu i da su sve optužbe laprdanja. No Duspara smatra da se nešto zataškava, podnio je kaznenu prijavu te optužio i ministra Ćorića da prikriva inspekcijske nalaze. U ponedjeljak ga je u Sikirevcima zaskočio s pitanjima.

DUSPARA O MINISTRU: 'Ćorić kaže da mu je uništen Uskrs, a što je s Brođanima...?'

Nalaza vode nema već dva dana. Zašto ih nema? Krijete li nešto od Brođana, ispitivao je Duspara Ćorića na što mu je ovaj poručio je destruktivan.

Dan kasnije je Ćorić, dakle u utorak, i to nakon što je portal SBPlus objavio video u kojem se vidi kako benzin iz cijevi dalje curi i nakon šest dana, svalio krivnju na grad Slavonski Brod i Vodovod.

ZELENA AKCIJA: 'Odgovornost za katastrofu u Sl. Brodu treba preuzeti Vlada'

- Neovisno o uzroku ovog ekološkog incidenta, dio katastrofe mogao bi biti spriječen da se vodocrpilište bolje održavalo. Dobar dio ugljikovodika zasigurno bi ostao na membranama filtera aktivnog ugljena - poručio je Ćorić istaknuvši i kako “vjeruje da MUP i DORH znaju što rade te da ćemo u konačnici biti upoznati s okolnostima u kojima se ovo dogodilo.”

- Nikakvog prikrivanja incidenta nema niti smije biti. Što se tiče gospodina Duspare, ja ne namjeravam s njim komunicirati - rekao je.

BLOG 'Vodovod je kriv za zagađenje - nevjerojatna zamjena teza...'

Javio se i ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je ponavljao kako opasnosti za zdravlje nema jer su razine ugljikovodika u vodi bile povišena samo u petak, ali više nisu.

No, Ćorić je nakon njega ipak naglašavao kako voda i dalje nije za piće. Nadaju se kako će problem riješiti u roku od 15 dana. A znaju Brođani već da je u nadi spas koliko su im već vladajući puta obećavali bolje. Dok godinama udišu zagađeni zrak, nadaju se da su barem zaslužili pitku vodu.

ZAGAĐENJE U SL. BRODU Lokalni portal objavio snimku i tvrdi: 'Benzin curi već 6 dana'
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message