Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
122 komentara

BUZ: 'Milanovićeva izjava o Ruži Tomašić je homofobična'

U priopćenju stoji kako je riječ o 'školskom primjeru homofobije', iz čega bi se dalo zaključiti da koalicijski partneri nešto znaju o seksualnoj orijentaciji Ruže Tomašić

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
122 komentara

Iz Bloka umirovljenici zajedno reagirali su na medijski istup premijera Zorana Milanovića koji je izjavio kako je Ruža Tomašić 'elementarna nepogoda i zlo'. 

U priopćenju BUZ-a stoji kako je Milanović pretjerao te je riječ o 'školskom primjeru homofobije', iz čega bi se dalo zaključiti ili da koalicijski partneri nešto znaju o seksualnoj orijentaciji Ruže Tomašić ili su prije slanja priopćenja zaboravili pogledati u Klaićev rječnik. 

Priopćenje donosimo u cijelosti. 

'Svašta smo od premijera Zorana Milanovića do sada čuli, no da ovako otvoreno širi govor mržnje je doista presedan u hrvatskoj politici.

Ono što je gospodin Zoran Milanović o kolegici Ruži Tomašić, predsjednici HSP dr. Ante Starčević i EU  parlamentarki izgovorio je apsolutno neprihvatljivo i predstavlja najniži oblik komunikacije nekoga tko se smatra ozbiljnim političarem. Ako svemu tome dodamo da se radi o predsjedniku SDP-a, najjače vladajuće stranke i predsjedniku Vlade onda se ozbiljno moramo zapitati kakvu to poruku želi poslati javnosti premijer RH. 

Očito frustriran činjenicom što je upravo on sam ne uspijevajući zatomiti svoju taštinu i ego napravio besplatnu promidžbu gospođi Ruži Tomašić, predsjednici HSP dr. Ante Starčević i time joj znatno olakšao ulazak u EU  parlament, sada pokušava "popraviti štetu" najprizemnijim uvredama nezapamćenim u političkom vokabularu jednog predsjednika Vlade.

Gospodin Milanović je ovime zapravo pokazao da se u njegovu slučaju radi o školskom primjeru iskazivanja homofobije što u demokratskoj Hrvatskoj, Hrvatskoj u 21. stoljeću, naprosto nije prihvatljivo.

Očito je da već i sam Zoran Milanović shvaća kako se njegovoj vladavini polako ali sigurno bliži kraj. Netko mu očito mora kazati da se u demokratskoj državi i izborni poraz smatra dijelom političkog života, života u kojem govor mržnje jest ono što nam u ni u kom slučaju ne treba.'

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message