Obavijesti

News

Komentari 93

BUZ: Zašto Radimir Čačić želi uništiti mirovinske fondove?

BUZ: Zašto Radimir Čačić želi uništiti mirovinske fondove?
1

Ideja da se mirovinske fondove izravno uključi u privatizaciju i kupnju brodogradilišta je umotvorina koja nadilazi sve prethodne Čačićeve nebuloze, smatraju BUZ-ovci

VIDEO

U prethodnih šest mjeseci smo se od prvog potpredsjednika Vlade Čačića naslušali toliko najava o velikim investicijama u svrhu pokretanju gospodarstva da bi vjerujemo svatko tko nije dovoljno upućen u slatkorječivu retoriku navedene osobe lako mogao zaključiti kako je realizacija onih prvo najavljenih već u punom zamahu, poručili su priopćenjem članovi BUZ-a (Blok umirovljenici zajedno).

Jasno je da kapital ide isključivo tamo gdje je mu sigurnost temeljena na stabilnim zakonskim propisima zemlje u koju se ulaže. Kako se u Hrvatskoj doslovno na tjednoj bazi događaju česte i mogli bi slobodno kazati redikulozne izmjene raznih zakona ili se pak donose vladine odluke (iz sfere fiskalne i monetarne politike) vrlo upitne utemeljenosti, onda je doista i svakom prosječnom ekonomistu jasno zašto još uvijek doslovno nitko od potencijalnih investitora ne želi u Hrvatsku, smatraju u BUZ-u.

- Sudeći po raspoloživim informacijama, sama ideja da se mirovinske fondove izravno uključi prvo u privatizaciju, a onda i u kupnju nekog drugog brodogradilišta je isključivo Čačićeva umotvorina koja gotovo da nadilazi sve prethodne nebuloze koje je izrekao - stoji u priopćenju.

Članovi BUZ-a oštro su kritizirali i članove Hrvatske stranke umirovljenika koje optužuju da su se u Sabor utrpali preko HNS-a koji je "ostao nijem na planirane poteze svog partnera".

- Uz dakle osiromašenje i pljačku mirovinskih fondova tijekom 90-ih, sada bi ih po Čačićevoj zamisli trebalo dokusuriti na način da svoj preostali kapital usmjere u nešto što ni u ekonomskoj teoriji ne može rezultirati pozitivnim prinosom - naglašavaju iz BUZ-a te dodaju kako bi rezultati Čačićeva plana bio doslovno prekonoćno drastično smanjenje ionako bijednih mirovina, ili preciznije, svođenje istih na ukupnu masu koja bi odgovarala trenutnoj ukupnoj uplati u mirovinski fond, a ne onoj što je svaki pojedinac godinama uplaćivao za svoju mirovinu.

- Ako znamo da mirovinski fondovi po prirodi svog (konzervativnog) poslovanja "ne smiju“ ulagati u rizične "poslove“ onda je pitanje tko bi uopće dobronamjeran (da ne kažemo normalan) spomenuo iste u kontekstu mogućeg ulaganja u hrvatske škverove za koje se sa doista sa 100 posto sigurnošću može tvrditi da je isključivo gubitak zagarantiran - zaključuju BUZ-ovci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati