Obavijesti

News

Komentari 95

C.I.O.S odgovorio Tomaševiću: 'Svi će preslikati ovo inovativno rješenje od gradonačelnika'

C.I.O.S odgovorio Tomaševiću: 'Svi će preslikati ovo inovativno rješenje od gradonačelnika'

'Ukoliko gradonačelnik uspije riješiti problematiku gospodarenja otpadom u Zagrebu, C.I.O.S. mu je, nakon mandata, spremna ponuditi suradnju kao konzultantu za problematiku gospodarenja otpadom'

VIDEO

Iz tvrtke C.I.O.S. komentirali su zbrinjavanje glomaznog otpada u Zagrebu i poništenje javnog natječaja. Donosimo priopćenje u cijelosti.

“Pružanje usluga oporabe glomaznog otpada tvrtke CE-ZA-R predstavlja složenije tehničko-tehnološke procese od pojednostavljenog izdvajanja drva i metala te odlaganja izdrobljenog ostatka.

Svaka jedinica lokalne i regionalne samouprave samostalno donosi odluke za gospodarenje otpadom. Legitimna je odluka nove gradske vlasti za pronalaskom rješenja gospodarenja otpadom u Gradu Zagrebu u skladu sa zakonom.

Novi model za glomazni otpad, Tomašević tvrdi: Godišnje ćemo uštedjeti za jedan dječji vrtić
Novi model za glomazni otpad, Tomašević tvrdi: Godišnje ćemo uštedjeti za jedan dječji vrtić

Članice C.I.O.S. Grupacije godišnje sakupe i obrade preko milijun tona raznih vrsta otpada. Konsolidirani prihodi C.I.O.S. grupacije u zadnjih 10 poslovnih godina iznose gotovo 20.000.000.000 (dvadeset milijardi) kuna, a samo u 2020. godini dosegnuli su 1,8 milijardi kuna, dok su ukupna ulaganja u dugotrajnu imovinu premašila iznos od 1,4 milijarde kuna.

Uz ukupno 1.200 zaposlenih u regiji i kontinuirani rast poslovanja, hrvatske članice Grupacije prošle su godine u inozemstvo prodale sekundarnih sirovina u vrijednosti većoj od 856 milijuna kuna.

Svi podaci potvrđuju položaj i ulogu Grupacije kao vodeće tvrtke u sektoru gospodarenja otpadom u regiji, a strateški razvoj nastavljamo i u budućnosti.

Udio otpada od Grada Zagreba čini tek oko 3 postotna poena u odnosu na ukupne godišnje sakupljene i obrađene količine članica Grupacije, dok prihodi od Grada Zagreba čine oko 1 posto ukupnih prihoda, tako da ni raskid sveukupne poslovne suradnje sa Gradom Zagrebom ne bi predstavljao problem za poslovanje C.I.O.S. Grupacije.

Iskreno čestitamo gradonačelniku na pronalasku rješenja za gospodarenje glomaznim otpadom u Gradu Zagrebu koje je predstavio danas na konferenciji za medije. Iznenađeni smo s tvrdnjama gradonačelnika koji navodi da u glomaznom otpadu ima 50 posto vrijednih svojstava koje je moguće izdvojiti, s obzirom na naša višegodišnja iskustva u oporabi glomaznog otpada.

Jedino što možemo zaključiti da će građani grada Zagreba koji su godinama živjeli u neznanju, pohrliti na zagrebačke ulice i odbačene hrpe glomaznog otpada, izdvojiti vrijedne sirovine te prodavati s ciljem obogaćivanja svog kućnog budžeta.

Isto tako, temeljem izjave gradonačelnika da će kupnjom dvije drobilice riješiti gorući problem u gospodarenju glomaznim otpadom u gradu Zagrebu, za očekivati je da će i ostali gradonačelnici, načelnici i župani sa sličnim ili istim problemima u svojim životnim sredinama, preslikati ovakvo inovativno rješenje od gradonačelnika grada Zagreba te riješiti i svoje probleme.

Pripuz nudi besplatni odvoz glomaznog otpada u Zagrebu dok se ne nađe novo rješenje
Pripuz nudi besplatni odvoz glomaznog otpada u Zagrebu dok se ne nađe novo rješenje

Usput, želimo istaknuti da vjerujemo da u 30 godina postojanja C.I.O.S. Grupacije nismo naivno investirali 1,4 milijarde kuna u reciklažne centre, najmodernije tehnologije, sortirnice, kompostanu, postrojenje za mehaničko-biološku obradu otpada, pogon za mehaničku obradu ostatnih frakcija, zaposlili 1000 djelatnika, a možda smo zaista imali rješenje u svega nekoliko „drobilica“…

Na današnjoj konferenciji gospodin Tomašević imao je potrebu iznositi cijene ponuditelja na otvorenom postupku javne nabave za glomazni otpad, pa ga želimo uputiti na cjenik Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina iz listopada 2020., gdje se cijena za preuzimanje glomaznog otpada od tvrtki u vlasništvu JLS i drugih iz iste djelatnosti naplaćuje po cijeni od 1.990 kuna po toni. Ako to usporedimo s dosadašnjom cijenom koju je Zagrebački holding plaćao zajednici ponuditelja po postojećem ugovoru, vidljivo je da je cijena niža za 200 kuna po toni u korist Zagrebačkog holdinga.

U današnjim izjavama o namjerama gradonačelnika kako će preostali dio glomaznog otpada „zdrobljen“ odvoziti na odlagalište Jakuševac, predstavljajući to kao konačno rješenje u gospodarenju glomaznim otpadom, moramo se zapitati što je značilo predizborno obećanje da će se Jakuševac zatvoriti?

Ukoliko doista gradonačelnik uspije ovim načinom riješiti problematiku gospodarenja otpadom u gradu Zagrebu, C.I.O.S. Grupacija mu je, po završetku mandata, spremna ponuditi suradnju kao konzultantu za problematiku gospodarenja otpadom”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...