Obavijesti

News

Komentari 43

Čačić: Hrvatska danas ne živi bolje, ali je država uređenija

Čačić: Hrvatska danas ne živi bolje, ali je država uređenija
1

Ne sjećam se da je ijedna vlada ispunila sva očekivanja, ali ovdje nije postignut ni minimum po pitanju boljeg života. Meni je žao da je to tako, rekao je Radimir Čačić

VIDEO

Moja godina u zatvoru nije izgubljena godina. Prihvatio sam presudu mađarskog i našeg suda i smatram da je nakon tragedije za tu obitelj, ali i za mene, bilo važno da se kazna odsluži, rekao je u emisiji 2u9 na Jabuka TV-u bivši ministar u aktualnoj Vladi, bivši predsjednik HNS-a te vođa Reformista Radimir Čačić

Kaznionicu u Valturi u kojoj je odslužio kaznu za izazivanje teške nesreće u Mađarskoj u kojoj je poginulo dvoje ljudi, ocijenio je na 'europskoj razini'. 

- Omogućili su mi da sa svojom palicom lupam po svojoj loptici na njihovom terenu. Mislim da sam dobro iskoristio vrijeme tamo - rekao je. 

'Nisam ni prvi ni zadnji koji iz zatvora ide u politiku'

Na pitanje o povratku u politiku nakon zatvorske kazne, Čačić je rekao da je prirodno da se nakon toliko godina bavljenja politikom taj smjer nastavlja te da on nije ni prvi ni zadnji takav slučaj. 

Komentirajući rejting Vlade, čiji je bio član, Čačić je rekao kako su očekivanja javnosti bila velika jer je bila riječ o promjeni vlasti. 

- Ne sjećam se da je ijedna vlada ispunila sva očekivanja, ali ovdje nije postignut ni minimum po pitanju boljeg života. Meni je žao da je to tako, koncept je išao prema reformi, ali iskreno, Hrvatska danas ne živi bolje, živi se gore. Ipak, država je uređenija i transparentnija nego ikada prije - istaknuo je te kao dobre stvari koje je Vlada napravila nabrojio spas brodogradnje, legalizaciju i fiskalizaciju. 

'Imam gorčinu zbog bivših kolega, ali se mogu pogledati u ogledalo'

Na pitanje osjeća li se iznevjerenim od strane bivših kolega, Čačić je rekao kako ima osjećaj gorčine, ali da svatko odgovara za svoje postupke.

- Ja se još mogu pogledati u ogledalo - poručio je. 

Smatra kako Hrvatskoj ne trebaju ideološki sukobi.

- Hrvatska si takve sukobe više ne smije dopustiti. Trebamo sukobe mišljenja i stavova, ali ove ne - rekao je. Dodao je kako suradnja s Milanom Bandićem neupitna te da će Narodna stranka - reformisti surađivati sa svima u centru, s onima koji nisu vezani uz HDZ ili SDP. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...