Obavijesti

News

Komentari 117

Čačić: HDZ-ov model izgradnje dvorana je skroz mutan i prljav

Čačić: HDZ-ov model izgradnje dvorana je skroz mutan i prljav
1

Kako HDZ, koji je na sudu zbog autocesta, koji se napljačkao na autocestama, i ne samo na njima, uopće ima obraza govoriti o koncesiji autocesta, čudi se Čačić

VIDEO

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić u petak se na proslavi Dana Varaždinske županije ponovno osvrnuo na prognozu kreditnog rejtinga: 

- Može govoriti tko god hoće, no ovo je procjena što ova Vlada radi i kuda ide, a ona ide u dobrom smjeru - zaključuje.

Vladi je zamjerio jedino brzinu za koju kažu da ona treba biti bolja, prenosi tportal. Čačić je očito ublažio nastup i retoriku te je prozvao sebe zbog naravi ustvrdivši 'kako to jest ponekad problem', no istaknuo je kako Vlada suštinski ne može biti bolja. 

- Brzina treba biti bolja, ali to je samo zato jer neki od nas imaju malo agresivniji temperament, inače Vlada suštinski ne može biti puno bolja - tvrdi Čačić.

'Osim splitske, u problemima su i zagrebačka te zadarska Arena'

Što se, pak tiče modela izgradnje sportskih dvorana koje grcaju u dugovima Čačić je rekao da je to 'bačen novac, opterećena zemlja, beskorisno, štetno, potpuno mutno...'. Dodao je da su u problemima, osim splitske Spaladium Arene, i zadarska te zagrebačka Arena. 

- Svaki prljav model koji je već u startu napravljen kao prijevara, prije ili kasnije se razotkrije - istaknuo je Čačić i dodao da će Vlada morati riješiti te naslijeđene probleme, javlja Večernji list

'Dvorane se neće rušiti'

- Dvorane se, naravno, neće rušiti, ma kako skupe i neracionalne bile. Neka rješenja smo već ponudili i spremni smo izaći u susret, ali treba prije počistiti to pravno smeće - kazao je Čačić u Čakovcu. Oni koji su radili odgovorno i racionalno, 'by the book', nemaju, istaknuo je, nikakvih problema, a jedan od primjera je dvorana u Varaždinu.  

Na novinarsko pitanje kako komentira kritike oporbe na davanje autocesta u koncesiju, odgovorio je da je HDZ-ova vlast upropastila dobar model izgradnje iz vremena Račanove Vlade i nepotrebno zadužila zemlju. 

'Kako HDZ uopće ima obraza govoriti o koncesiji autocesta'

- Kako stranka koja je na sudu zbog autocesta, koja se napljačkala na autocestama, i ne samo na njima, koja je započela s tom pričom na način da je ugovarala poslove koje ne samo da nisu imale projekte i troškovnike, nego ni smjer i trasu kojim bi ceste trebale ići, uopće ima obraza govoriti o tome? - čudi se Čačić. Račanova Vlada uspjela je, dodao je, izgraditi u prosjeku izvrsne autoceste po prihvatljivim cijenama. Država se pokazala neuspješnom u upravljanju, naplati i održavanju, za što je kriva HDZ-ova vlast jer se radilo 'što po babi, što po stričevima, ali uvijek s partijskom legitimacijom'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...