Obavijesti

News

Komentari 125

Zbog nesreća se ne odlazi već se odlazi zbog odgovornosti

Zbog nesreća se ne odlazi već se odlazi zbog odgovornosti
1

Ako ga sutkinja, koja je najavila kako ju ne zanima politika te kako će presudu donijeti po svojoj savjesti, proglasi krivim Čačić bi mogao u zatvor na pet godina

VIDEO

Zbog nesreća se ne odlazi, ako su nesreće, a ako postoji odgovornost, onda se odlazi, rekao je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić u intervjuu za Novu TV. Dodao je kako je on sa suđenjem u Mađarskoj izašao na izbore i "postigao apsolutno najbolji rezultat s tri stranke, bez konkurencije". Rekao je da presudu očekuje ovog mjeseca te da je fatalisti i da ga je cijela situacija pogodila.

- Sud će presuditi, to nije na meni - komentirao je Čačić. U četvrtak se nastavlja suđenje na kojemu bi mu mogla biti izrečena presuda za izazivanje prometne nesreće na autocesti prema Budimpešti u siječnju 2010., u kojoj je poginulo dvoje ljudi. 

Ako se sutra na sudu u Kaposváru ne pojave novi svjedoci, odvjetnik Katalin Lipták, koja je u sudaru izgubila supruga i majku, dr. Zoltán Gál uvjeren je kako će sud donijeti presudu.

Novi svjedoci nisu najavljeni za sutrašnje ročište, a Gál tvrdi kako bi na ročištu eventualno mogli ponovno svjedočiti vatrogasci koji su prvi došli na mjesto nesreće, kao i dvojica prometnih vještaka koji se nisu mogli usuglasiti oko brzine kojom je Čačić vozio u vrijeme nesreće.

Gál i Katalin Lipták smatraju kako Čačić, koji svoju obranu zasniva na oblaku magle u koji je uletio iako su ga svi drugi svjedoci demantirali, mora biti osuđen na bezuvjetnu kaznu. Ako ga sutkinja, koja je najavila kako ju ne zanima politika te kako će presudu donijeti po svojoj savjesti, proglasi krivim Čačić bi se mogao suočiti i s pet godina zatvora, piše vecernji.hr.

Prvi potpredsjednik Vlade, podsjetimo, na početku suđenja tvrdio je kako će bude li pravomoćno proglašen krivim napustiti politiku.

Čačić: Odnos mene i Milanovića nije narušen

Čačić kaže kako njegov odnos s premijerom Zoranom Milanovićem nije narušen nakon odlaska ministrice Mirele Holy. 

- Naš odnos nije narušen, naprotiv naša suradnja je dodatno poboljšana - rekao je Čačić.

Iskreno je progovorio o svojoj naravi i priznao da nema strpljenja te da je to njegova mana.

- Ja se divim Mirandu (op.a ministar rada i mirovinskog sustava) kad komunicira sa sindikatima i poslodavcima - priznao je Čačić i dodao kako njegova uloga nije da bude popularan već da daje rezultate. Rekao je da je često nestrpljiv i da bi rado s trećeg koraka preskočio već na peti korak. 

Što se tiče javnih poduzeća otkrio je kako će do kraja ovog mjeseca imati harmonizirane programe restrukturiranja i do ljeta ih će ih Vlada potvrditi. Na pitanje koliko će ljudi ostati bez posla, rekao je kako je on sklon brojci o kojoj je govorio ministar Linić, znači od 10 do 15 tisuća do kraja mandata. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...