Obavijesti

News

Komentari 89

Capak: Mjere ćemo produžiti, ali ne sve i ne na mjesec dana

Capak: Mjere ćemo produžiti, ali ne sve i ne na mjesec dana
1

Neke mjere se neće produživati, o tome koje će to biti, ovisi o dogovoru Vlade, Stožera i epidemiologa. Premijer je dao zadatak ministarstvima.Tu odluku doznat ćemo idući tjedan, rekao je Krunoslav Capak

VIDEO

Hrvatska u petak bilježi znatan pad zaraženih korona virusom. 

U 24 sata 23 novooboljelih od korone, ukupno oboljelih 1814, rekao je Vili Beroš na press konferenciji nacionalnog stožera u 14 sati. 

Primarijus Krunoslav Capak, gostovao je u Dnevniku HTV-a te otkrio kako će do pronalaska cjepiva izgledati suživot s virusom. 

Što nas čeka u danima koji dolaze? 

- Još malo i proći će mjesec dana od te brojke koja je bila, mi smo jako sretni da je tako, nadam se da će se trend nastaviti. Imali smo nekoliko pikova, ali zadnjih dana brojka je relativno povoljna, osim ovih domova gdje se dogodio proboj. Bez domova, brojke su povoljne. Mi se nadamo povoljnoj epidemiološkoj situaciji pa ćemo onda i razgovarati o relaksaciji mjera - rekao je primarijus. 

Plenković i Babiš razgovarali su o dolasku čeških turista
Plenković i Babiš razgovarali su o dolasku čeških turista

Pandemijska krivulja još nije u silaznoj putanji, kaže. 

- Želimo vidjeti kako će izgledati krivulja novooboljelih. Ova je povoljna za nas, imamo puno ozdravljenih, a dalje će ići prema dolje. Čekamo da se ona krivulja koja govori o kumulativnom broju zaraženih izravna, a onda počne padati. To će se dogoditi kada ćemo imati dnevni pad novooboljelih. Mi se nadamo da je ovo početak tog perioda - dodao je. 

- Situacija u domovima, stavljena je pod kontrolu - kaže Capak. 

- Epidemiolozi su stalno na terenu, uspjeli su klasificirati sve oboljele, njihove kontakte te one koji trebaju ići u samoizolaciju, one koji se trebaju maknuti. Kohortirani su zaposlenici, dakle više neće biti kontakta između onih koji su bili u nekom kontaktu s oboljelima i ovi koji nisu bili, to će biti nova smjena. Mi mislimo da je situacija pod kontrolom i da ćemo uz malo sreće, jer sreće treba imati, uspjeti - rekao je. 

Zastupnici prvi put glasovali u tri dvorane zbog epidemije
Zastupnici prvi put glasovali u tri dvorane zbog epidemije

Capak najavljuje kako će mjere zaštite biti produžene, ali ne na mjesec dana i ne sve. 

- Neke mjere se neće produživati, o tome koje će to biti, ovisi o dogovoru Vlade, Stožera i epidemiologa. Premijer je rekao da je dao zadatak ministarstvima da naprave prioritete, odnosno relaksaciju, koje bi mjere najviše doprinijele gospodarskom rastu i normalizaciji života. Tu odluku doznat ćemo idući tjedan - dodao je. 

Božinović najavio popuštanje - 23 novooboljelih od korone
Božinović najavio popuštanje - 23 novooboljelih od korone

- Sljedeći tjedan ćemo mi epidemiolozi napraviti epidemiološki okvir za one prioritetne mjere. One za koje su gospodarstvo, ali i svi drugi resori, pokazali interes i proces relaksacije će se napraviti na taj način. To će biti nova normala, ništa neće biti kao prije. Bit će to sasvim normalan život, suživot s korona virusom - zaključio je Capak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...