Obavijesti

News

Komentari 2

Carina u Splitu dijamantni nakit te satove prodaje na dražbi

Ukupna početna cijena robe iznosi 378.259,65 kuna. Najskuplje je lomljeno zlato teško 2 kilograma i 285.000 kuna. Građani će moći kupiti satove i digitalnu vagu

VIDEO

Dijamantni nakit, kolekcionarski sat, razni ručni i džepni satovi, lomljeno zlato, srebrne poluge... Sve to predmet je javne dražbe zakazane za 15. prosinac koju organizira splitska carina. Roba se prodaje po lotovima, tako da pojedine predmete nije moguće kupiti samostalno već dolaze kao kolekcija ili je pak određena količina zlatnog ili srebrnog nakita objedinjena za prodaju.

Ukupna početna cijena robe iznosi 378.259,65 kuna. Najskuplje je lomljeno zlato teško 2 kilograma i 285.000 kuna. Za taj iznos Carina nudi zlato od 8 do 22 karata. Međutim, nadmetanje za taj lot, kao i za srebrni nakit i srebrnu polugu ili pak nakit od zlata s dijamantima, briljantima i biserima dozvoljeno je samo trgovačkim društvima i obrtnicima. Građani kao fizičke osobe moći će kupiti dva zlatna ručna sata, džepni mehanički od žutog zlata, srebrni kolekcionarski džepni sat te digitalnu vagu koja je ujedno i najjeftiniji predmet na dražbi s početnom cijenom od 300 kuna. 

- Riječ je o nakitu koji je u više navrata zaplijenjen jer vlasnici nisu robu prijavili prilikom prelaska granice. Određeni dio zlata koje je sada lomljeno oduzeto je još prije deset godina. Nekoliko puta pokušali smo ga prodavati na dražbama u obliku u kojem je i zaplijenjen, dakle kao ogrlice, narukvice, prstenje, a sad smo odlučili da će se možda prije prodati kao lomljeno zlato jer je zanimljivije raznim obrtnicima - rekli su u splitskoj carinskoj upravi. 

Roba koja je predmet javne dražbe može se razgledati sljedeći tjedan, od 8. do 12. prosinca u splitskom Područnom carinskom uredu na adresi Zrinsko Frankopanska 60, Split. Carina je priopćila da poziva sudionike da provjere kvalitetu izložene robe, a to mogu učiniti svakim radnim danom po dogovoru na broj telefona 021/342-139. Ukoliko se odlučite za nadmetanje, prije nego što dražba počne 15. prosinca u 12 sati, morat ćete kao kauciju uplatiti iznos od 10 posto od početne cijene robe. U početnu prodajnu cijenu uključena su sva davanja koja se plaćaju za takvu robu prilikom uvoza u Republiku Hrvatsku, naglasili su u Carini. Detalje o javnoj dražbi možete provjeriti na internetskim stranicama Carine - www.carina.hr .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...