Obavijesti

News

Komentari 27

Čečeni najavili osvetu: Bio je siroče, špijunirao zbog droge?

Čečeni najavili  osvetu: Bio je siroče, špijunirao zbog droge?
2

Magomed Khasiev (23) je navodni ruski špijun kojeg je smaknuo ISIL. Regrutirala ga je tajna služba nakon što mu je policija našla drogu. Poslali su ga u Siriju...

VIDEO

Magomed Khasiev (23) je navodni ruski špijun kojeg je smaknuo ISIL, piše Daily Mail. Navode i da je Magomed bio siroče, a da ga je ruska tajna služba FSB regrutirala nakon što ga je policija uhitila s drogom. Khasiev je navode, rođen na području Urala, a kada je imao devet godina usvojila ga je obitelj iz Čečenije

Prošle godine u veljači je navodno uhićen s drogom, a imao je i kontakte s dilerima. Da bi izbjegao suđenje odlučio je surađivati s tajnom službom. Poslali su ga u Siriju odakle je navodno slao podatke o ljudima koji su dolazili u Siriju.

'Ubit ćemo vaše sinove za svakog sina kojeg ste ovdje ubili'

U videu koji je objavio ISIL, mladić je rekao da je kontaktirao FSB pet puta i prenio podatke o šestorici braće. Njegov krvnik u videu na tečnom ruskom jeziku prijeti Rusiji.

Screenshot

- Ubit ćemo vaše sinove za svakog sina kojeg ste ovdje ubili. Srušit ćemo vaše kuće za sve kuće koje ste ovdje srušili. Slušaj me Putine i njegovi saveznici. Režim nas je bombardirao prije nego ste vi došli, onda i Amerika i njeni kukavički saveznici a danas bombardirate vi. U svom bombardiranju ubili ste muslimansku djecu, žene i starce - kaže krvnik. 

Ovo je prvi put da je ISIL objavio smaknuće stranca i da se vidi lice egzekutora. Snimka je navodno snimljena u Al-Raki

Analitičari ne vjeruju da je Khasiev bio špijun

Ipak ISIL nije dao niti jedan dokaz da je Khasiev zaista bio ruski špijun. Analitičari vjeruju da je to malo moguće jer bi ISIL, da su zaista uhvatili špijuna, njega najvjerojatnije iskoristili za pregovore. 

Čečenska osveta: ISIL-ovci, nećete dugo živjeti!

Čečenski predsjednik Ramzan Kadyrov, koji je jako blizak Vladimiru Putinu, obećao je osvetu.

- Čečeni neće zaboraviti. Oni koji napadaju naše građane prijetnja su sigurnosti naše zemlje. Neće dugo živjeti. Poslat ćemo ih na onaj svijet s jednosmjernom kartom - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...