News

Komentari 14

Čečenski vođa tvrdi: Oko 1000 ukrajinskih marinaca predalo se u Mariupolju. Prekinite otpor

Čečenski vođa tvrdi: Oko 1000 ukrajinskih marinaca predalo se u Mariupolju. Prekinite otpor

Ukrajinski marinci koji se nalaze u gradu Mariupolju predali su se, a Kadirov poziva i preostale snage da naprave isto. Mnogi od onih koji su se predali su i ozlijeđeni

Čečenski vođa Ramzan Kadirov rekao je da se više od 1000 ukrajinskih marinaca predalo u opkoljenom lučkom gradu Mariupolju i pozvao preostale snage skrivene u čeličani Azovstal da se predaju.

Ukrajinski dužnosnici nisu odgovorili na tu tvrdnju objavljenu na Kadirovljevom Telegram kanalu.

Ukrajinski glavni stožer je u svom jutarnjem izvješću u srijedu rekao da ruske snage nastavljaju s napadima na Azovstal i luku.

Ruska televizija je u utorak prikazala kako se marinci predaju u Željezari Iljič, nazvanoj po Lenjinu, u Mariupolju, a mnogi od njih su ozlijeđeni.

Nije jasno na koju je tvornicu - Azovstal ili Željezaru Iljič - Kadirov mislio kada je govorio o 1000 ukrajinskih marinaca.

- Unutar Azovstala u ovom trenutku ima oko 200 ranjenih koji ne mogu dobiti nikakvu medicinsku pomoć - rekao je Kadirov u svojoj objavi.

'Za njih i sve ostale bilo bi bolje da prekinu ovaj besmisleni otpor i da se vrate svojim obiteljima.'

Kadirov je gorljivi pristaša ruskog predsjednika Vladimira Putina i razmjestio je mnoge svoje borce u Ukrajini kako bi osnažio ruski vojni pohod radi 'demilitarizacije' i 'denacifikacije' Ukrajine.

U ranijim objavama, obećao je da će nastaviti sa zauzimanjem Mariupolja i nastaviti zauzimati sve ostale ukrajinske gradove, uključujući Kijev.

Ruska televizija pokazala je, kako tvrdi, ukrajinske vojnike dok hodaju cestom s rukama u zraku. Jedan od vojnika je prikazan kako drži ukrajinsku putovnicu.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE<<<

Najčitaniji članci