Čehinje pune Jadran: Krenuli su avioni, ali i vlakovi puni turista | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 84

Čehinje pune Jadran: Krenuli su avioni, ali i vlakovi puni turista

Čehinje pune Jadran: Krenuli su avioni, ali i vlakovi puni turista
1

U Hrvatskoj se trenutno odmara 92 tisuće turista ili oko 20 tisuća više nego prije početka ovog produljenog vikenda, a većina ih je, njih 66,5 tisuća stranih, podaci su iz eVisitora

VIDEO

Tijekom ovog tjedna s tržišta Češke stižu vrlo optimistične vijesti. Određeni broj čeških turista ipak se odlučuje za inozemna putovanja, a među najtraženijim inozemnim destinacijama je i Hrvatska, rekao nam je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić

POGLEDAJTE VIDEO: Iznajmljivači i turisti postali prijatelji

Pokretanje videa...

01:24

Objasnio je kako osim automobilima, Česi će dolaziti i avionima, vlakovima, ali i autobusima.

-  S obzirom da inače oko 70% Čeha u Hrvatsku stiže u samostalnoj organizaciji, odnosno individualno, dobar pokazatelj pozitivnih trendova je i informacija o velikom interesu za vlak RegioJet koji ove godine prvi put spaja Prag i Rijeku, a za koji je već tijekom prvih 24 sata od službene prodaje karata prodano njih oko 10.000 - rekao je Staničić te nastavio:

- Osim toga, za Split je u srijedu 10. lipnja počeo letjeti Smartwings iz Praga, a početkom srpnja Ryanair će povezati Prag i Zadar, dok se autobusne linije za Hrvatsku pokreću od 19. lipnja. Nekoliko putničkih agencija već je imalo svoje prve autobuse sa češkim turistima u Hrvatskoj - pojasnio je. 

Kaže kako još bolje trendove možemo očekivati nakon 15. lipnja kada se ukida obveza karantene ili predočenja negativnog testa po povratku iz Hrvatske u Češku. 

U Hrvatskoj se trenutno odmara 92 tisuće turista ili oko 20 tisuća više nego prije početka ovog produljenog vikenda, a većina ih je ili 66,5 tisuće strani, podaci su iz eVisitora, koji potvrđuju rast turističkog prometa nakon otvaranja granica i popuštanja mjera.

Božinović: Najavilo nam se 160.000 gostiju. Mi smo jedini u EU koji imamo turizam...
Božinović: Najavilo nam se 160.000 gostiju. Mi smo jedini u EU koji imamo turizam...

Naime, po eVisitoru, prva četiri strana tržišta s kojih je trenutno najviše turista u Hrvatskoj su Njemačka, Slovenija, Austrija i Češka, koji i inače drže te pozicije, samo ih je sada znatno manje u odnosu na brojke koje su posljednjih godina bile uobičajene u ovo vrijeme. 

Većina turista koji su trenutno u Hrvatskoj smješteno je u objektima u domaćinstvu, potom u kampovima, a onda i u hotelima.

Destinacije u kojima ih je najviše su Rovinj, koji time ponovo 'izbija' na svoje prvo mjesto među odredištima u Hrvatskoj, te potom Vir, koji je cijelo vrijeme zatvorenosti zbog koronavirusa imao najviše turista, čak i kada drugi nitko nije, što se nastavlja i sada jer na Viru brojni domaći ljudi i stranci imaju i nekomercijalne (za sebe) i komercijalne (za najam) objekte u tzv. privatnom smještaju.

Mali Lošinj je po posjećenosti turista trenutno na trećem mjestu, a slijedi ga Medulin, jako istarsko odredište s dosta kamping, ali i drugih kapaciteta, pokazuju podaci iz eVisitora.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 84

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.