Obavijesti

News

Komentari 84

Čehinje pune Jadran: Krenuli su avioni, ali i vlakovi puni turista

Čehinje pune Jadran: Krenuli su avioni, ali i vlakovi puni turista
1

U Hrvatskoj se trenutno odmara 92 tisuće turista ili oko 20 tisuća više nego prije početka ovog produljenog vikenda, a većina ih je, njih 66,5 tisuća stranih, podaci su iz eVisitora

VIDEO

Tijekom ovog tjedna s tržišta Češke stižu vrlo optimistične vijesti. Određeni broj čeških turista ipak se odlučuje za inozemna putovanja, a među najtraženijim inozemnim destinacijama je i Hrvatska, rekao nam je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić

POGLEDAJTE VIDEO: Iznajmljivači i turisti postali prijatelji

Pokretanje videa...

01:24

Objasnio je kako osim automobilima, Česi će dolaziti i avionima, vlakovima, ali i autobusima.

-  S obzirom da inače oko 70% Čeha u Hrvatsku stiže u samostalnoj organizaciji, odnosno individualno, dobar pokazatelj pozitivnih trendova je i informacija o velikom interesu za vlak RegioJet koji ove godine prvi put spaja Prag i Rijeku, a za koji je već tijekom prvih 24 sata od službene prodaje karata prodano njih oko 10.000 - rekao je Staničić te nastavio:

- Osim toga, za Split je u srijedu 10. lipnja počeo letjeti Smartwings iz Praga, a početkom srpnja Ryanair će povezati Prag i Zadar, dok se autobusne linije za Hrvatsku pokreću od 19. lipnja. Nekoliko putničkih agencija već je imalo svoje prve autobuse sa češkim turistima u Hrvatskoj - pojasnio je. 

Kaže kako još bolje trendove možemo očekivati nakon 15. lipnja kada se ukida obveza karantene ili predočenja negativnog testa po povratku iz Hrvatske u Češku. 

U Hrvatskoj se trenutno odmara 92 tisuće turista ili oko 20 tisuća više nego prije početka ovog produljenog vikenda, a većina ih je ili 66,5 tisuće strani, podaci su iz eVisitora, koji potvrđuju rast turističkog prometa nakon otvaranja granica i popuštanja mjera.

Božinović: Najavilo nam se 160.000 gostiju. Mi smo jedini u EU koji imamo turizam...
Božinović: Najavilo nam se 160.000 gostiju. Mi smo jedini u EU koji imamo turizam...

Naime, po eVisitoru, prva četiri strana tržišta s kojih je trenutno najviše turista u Hrvatskoj su Njemačka, Slovenija, Austrija i Češka, koji i inače drže te pozicije, samo ih je sada znatno manje u odnosu na brojke koje su posljednjih godina bile uobičajene u ovo vrijeme. 

Većina turista koji su trenutno u Hrvatskoj smješteno je u objektima u domaćinstvu, potom u kampovima, a onda i u hotelima.

Destinacije u kojima ih je najviše su Rovinj, koji time ponovo 'izbija' na svoje prvo mjesto među odredištima u Hrvatskoj, te potom Vir, koji je cijelo vrijeme zatvorenosti zbog koronavirusa imao najviše turista, čak i kada drugi nitko nije, što se nastavlja i sada jer na Viru brojni domaći ljudi i stranci imaju i nekomercijalne (za sebe) i komercijalne (za najam) objekte u tzv. privatnom smještaju.

Mali Lošinj je po posjećenosti turista trenutno na trećem mjestu, a slijedi ga Medulin, jako istarsko odredište s dosta kamping, ali i drugih kapaciteta, pokazuju podaci iz eVisitora.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima