Obavijesti

News

Komentari 141

Čeka ga 'tiha misa'? Plenković je politički živ, ali je uzdrman...

Čeka ga 'tiha misa'? Plenković je politički živ, ali je uzdrman...

Rušenje Plenkovića i njegova zamjena nekim desnijim liderom - Mirom Kovačem, npr. - vjerojatno bi otjerala manjine iz Vlade. Povratak Mosta - a Mostovci se kunu da je to nezamislivo - potjerao bi i manjine i HNS

VIDEO

Rečenica koju ovih dana najčešće možete čuti od brojnih hadezeovaca (i ne samo njih) jedna je te ista: “On je gotov”.

“Njegova dionica je završena”, kaže nam bivši čelnik stranke, pa dodaje: “Ali to ipak ne znači da ćemo mu brzo gledati leđa”.

Subotnji izvještajni sabor stranke pokazat će kako diše HDZ. Realno je očekivati “tihu misu” - mnogi hadezeovci ne podnose Plenkovića, ali niti imaju snage i hrabrosti za njegovo rušenje niti imaju čovjeka koji bi tu, riskantnu i neizvjesnu, akciju predvodio. Kad bi ga i našli, teško bi s njim mogli ponovno dobiti izbore. Zato bi najblaža kazna s kojom bi se Plenković u subotu mogao suočiti mogao biti indolentni, mlaki pljesak, a najteža neka rečenica tipa “ne smije HDZ biti talac jednog čovjeka”.

'Nitko ne želi iskočiti i završiti u loncu'

A HDZ to u ovom trenutku doista jest. Rušenje Plenkovića i njegova zamjena nekim desnijim liderom - Mirom Kovačem, npr. - vjerojatno bi otjerala manjine iz Vlade. Povratak Mosta - a Mostovci se kunu da je to nezamislivo - potjerao bi i manjine i HNS. Sve bi to, povrh svega, bio cirkus. “Preslagivanja” smo započeli u vrijeme Karamarkove vlade i svima ih je na vrh glave, dok bi novi izbori nužno vodili prema velikoj koaliciji, od koje Hrvatska ne bi imala nikakve koristi.

- Moguće je da se na subotnjem saboru apsolutno ništa ne dogodi. Moguće je da reakcije pokažu da Plenković nema više 100-postotnu potporu. Moguće je da netko iskoči i kaže Plenkoviću ono što je on rekao Karamarku prije dvije godine. Istaknuti nezadovoljnici nisu povezani, oni djeluju kao solo igrači, nitko ne želi iskočiti prvi i završiti u loncu kao pijetao koji prerano kukuriče. Oni odmjeravaju snage - rekla je na N1 Jadranka Kosor.

A dok odmjeravanje na završi, Plenkovića će držati na aparatima dok se ne dogovore oko ostavinske rasprave.

“Orgsekretar” stranke, moćni Milijan Brkić, koji je rušio Karamarka i dovodio Plenkovića, s kojim je u međuvremenu zahladio odnose, proglasio je lovostaj. “Brkića se ne treba nitko bojati”, rekao je i prisnažio: “Nećemo drugi put rušiti svoju Vladu”.

'Ovakav Plenković svima odgovara'

- Ovakav Plenković svima odgovara. On je sad lutka na koncu moćnijih igrača, koji ga neće rušiti, jer bi time ugrozili i sami sebe, a nemaju za tim ni potrebe - on će im biti poslušan. Čeka nas dvije godine mrcvarenja, a ako se i dogode izbori - što nije realno očekivati - to bi se mrcvarenje samo nastavilo - kaže nam čovjek iz Mosta.

Ne treba biti stručnjak za politiku pa vidjeti koliko je Plenković u zadnje vrijeme poljuljan. Kad se nedavno javio iz Bugarske, njegov je glas bio drhtav, a poza nesigurna i obranaška - što dosad nikad nije bio slučaj. Poziv Anti Ramljaku i njegovim suradnicima da vrate novac bio je zaprepašćujuće djetinjast - ako su radili prema zakonu, nemaju razlog vraćati novac, a ako nisu, zna se što ih čeka...
”Čovjek bez emocija” u očitoj je panici. “Pogledajte koliko je samo posijedio”, kaže nam bivši njegov suradnik.

“Vjerojatno će sad on i stranka tražiti kompromis kako bi našli nasljednika, a on osigurao povratak u Bruxelles. A za takvu tranziciju novi će statut dati veće ovlasti Brkiću.”

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)