Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
88 komentara

Čeka potpis ministra: Spremna odluka o Jokićevu razriješenju spremna

Neslužbeno doznajemo da je odluka o razrješenju Borisa Jokića napisana, ali ju ministar obrazovanja, znanosti i sporta Predrag Šustar još nije potpisao

Foto: PiXSELL
88 komentara

Prijedlog za razrješenje Borisa Jokića i njegovih najbližih suradnika iz Eskpertne radne skupine za Cjelovitu kruikularnu reformu je napisan. Čeka se samo potpis ministra, doznajemo od izvora bliskog Ministarstvu obrazovanja. Ministar je, podsjetimo, u srijedu najavio kako je sve vjerojatnije da će do toga doći. Takvu odluku mogao bi potpisati u trenutku jedne od najvećih političkih kriza u Hrvatskoj u kojoj je upitno hoće li doći do preslagivanja Vlade ili novih izbora.

Ne može više čekati

Ministar Šustar u srijedu je rekao da je njihovo razrješenje nešto što ne može dalje čekati.

- Pokušao sam ih nagovoriti da se vrate, ali ne možemo ih više čekati. Reforma ide dalje, moramo je depersonalizirati, tako da je nitko ne može zaustaviti - ranije je izjavio ministar.

Podsjetimo, voditelj ekspertne skupine Boris Jokić i njegov tim svoje ostavke dali su 25. svibnja jer marginalne skupine poput Hrasta imaju utjecaja na donošenje odluka od nacionalnog interesa. Najavio da je u procesu srme opreman savjetodavno pomoći.

Građani su prvog dana lipnja podigli glas za bolje obrazovanje i budućnost djece. Na ulicama je oko 50.000 ljudi dalo podršku za nastavak reforme. Sukladno krizi u Vladi, sve je očitija i kriza u radu Saboru. Sjednice saborskih odbora propadaju. Dva dana za redom odgođena je i sjednica Odbora za obrazovanja. Ista sjednica, s istim devnim redom propala je i prošli tjedan zbog nedostatka kvoruma.

I rad Sabora u blokadi

Navodno sjednice saborskih radnih tijela, uključujući i ovaj odbor, sve redom propadaju zbog toga što se oporba na njima ne pojavljuje upravo kako bi ukazala na činjenicu da vladajući nemaju dovoljnu ruku za kvorum čak niti na sjednicama radnih tijela.
Predsjednik Sabora Željko Reiner jučer je u velikoj vijećnici kritizirao nerad na saborskim odborima. Zastupnike je podsjetio da je to “integralni dio” njihove zastupničke dužnosti i ih pozvao da, neovisno o stranačkoj pripadnosti, odrade svoju dužnost.

- To je naša obveza, nemojte se čuditi ako nas javnost doživljava kako nas doživljava, ako se odbori po dva puta ne mogu sazvati - ustvrdio je Reiner.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message