Obavijesti

News

Komentari 93

Porekao je krivnju: Sandi Šola dao iskaz u središtu USKOK-a

Porekao je krivnju: Sandi Šola dao iskaz u središtu USKOK-a
4

Iako je trebao doći prvim jutarnjim zrakoplovnim letom, Sandi Šola je ipak odlučio putovati autom da izbjegne javno uhićenje. Uhitili su ga na graničnom prijelazu

VIDEO

Zbog sumnji u izvlačenje novca, USKOK istražuje poslovanje Karlovačke banke. Nakon što su u srijedu  uhićeni Marija Šola, majka Sandija Šole, predsjednika Uprave te banke i predsjednika Hrvatskoga rukometnog saveza i dvojica Šoline braće Petar i Tomislav, u četvrtak je iza 9 sati svoju obranu u USKOK-u iznio i Sandi Šola. Prema pisanju Večernjeg lista, Šola je poricao krivnju.

Sandi Šola u srijedu je bio u makedonskom Skopju gdje Croatia osiguranje igra Final Four regionalne SEHA lige.  Iako su se pojavile informacije da će se u Hrvatsku vratiti u četvrtak ujutro prvim zrakoplovom, Šolin odvjetnik Ante Madunić za HRT rekao je kako je njegov klijent iz Makedonije došao automobilom kako bi izbjegao javno uhićenje. Dodao je kako su o svemu obavijestili USKOK.  

Šola je uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo čim je ušao u Hrvatsku, te je prepraćen u središte USKOK-a u Zagrebu.

Prvoosumnjičena je majka Sandija Šole, Marija

Podsjetimo, nakon dugotrajne istrage zbog sumnje u izvlačenje novca iz Karlovačke banke policija je podnijela kaznenu prijavu protiv osam ljudi, među kojima su članovi uprave i dioničari te banke, ali i tvrtka koja je sudjelovala u navodnim nezakonitostima, objavio je USKOK na svojoj internetskoj stranici. 

Iako USKOK nije navodio imena i prezimena osumnjičenih, doznalo se da je prvoosumnjičena Marija Šola, savjetnica Uprave Karlovačke banke, koja je ranije bila poznata kao stečajna upraviteljica i direktorica nekoliko tvrtki. Njezin odvjetnik Mate Matić rekao je ona nije ništa rekla u USKOK-u. 

Među prijavljenima su i njezini sinovi, dioničari banke, Petar i Tomislav Šola, ali i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola, koji je donedavna bio i predsjednik uprave banke. 

U srijedu navečer pretražena je njihova obiteljska kuća u Sesvetama, a svi uhićeni, njih sedam, su u srijedu navečer u sjedištu USKOK-a  davali  iskaze. 

Novcem banke punili obiteljske tvrtke?

Prema pisanju Jutarnjeg lista, istražitelji sumnjaju da su Šolini koristili svoje pozicije odgovornih ljudi i suvlasnika u Karlovačkoj banci da vlastitim privatnim tvrtkama, koje su sami osnivali ili su ih preuzimali od drugih, poput Invest Holdinga Marije Šole, Opatovina projekta Petra Šole i brojnih drugih, omoguće raspolaganje velikim novcem za poslovanje, iako te tvrtke nisu imale odgovarajuću kreditnu sposobnost niti su mogle vraćati odobrene kredite.

Ako USKOK zatraži da im se odredi i jednomjesečni istražni zatvor o tome će, najvjerojatnije u četvrtak, odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda. Istražno ročište trebalo bi se održati u 13 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...