Obavijesti

News

Komentari 0

Čelnici G-20 dogovorili su poduzimanje hitnih mjera

Čelnici G-20 dogovorili su poduzimanje hitnih mjera
1

Predsjednik Svjetske banke Zoellick je ocijenio kako je najvažnije da nakon zaključaka summita uslijedi akcija, jer građani očekuju brzi odgovor

VIDEO

Međunarodni monetarni fond (MMF) i Svjetska banka u subotu su pozdravili suglasnost čelnika najvećih gospodarstava, postignutu na Skupine G-20 u Washingtonu, oko plana akcije za prevladavanje financijske krize i izvlačenje iz jednog od najtežih opadanja u više desetljeća. Čelnici Skupine G-20, koja okuplja industrijalizirane zemlje i nova gospodarstva poput Kine, Indije i Brazila, po završetku summita su najavili poduzimanje hitnih i dugoročnih mjera za stabiliziranje financijskog sustava, poticanje domaće potražnje, pomoć novim gospodarstvim i zemljama u razvoju pogođenim krizom, te za jačanje regulatornog okvira.
Čelnici G-20 iskazali su predanost da se MMF-u, Svjetskoj banci i drugim međunarodnim financijskim institucijama osiguraju sredstva da nastave igrati ulogu u prevladavanju globalne krize. Japan je zasebno obznanio da su spremni MMF-u posuditi 100 milijardi dolara, a premijer Taro Aso pozvao je Kinu i bogate zemlje Zaljeva da učine isto.
Predsjednik Svjetske banke Robert Zoellick je ocijenio kako je najvažnije da nakon zaključaka summita uslijedi akcija, ističući da građani od svojih čelnika očekuju "globalni, koordiniran i brz odgovor" na krizu.
On je ocijenio korakom naprijed, da se čelnici razvijenih gospodarstava sastaju s čelnicima rastućih ekonomskih sila, ali je upozorio da niti najsiromašnije zemlje u razvoju ne smiju biti zaboravljene.
- Godišnja pomoć do 100 milijardi dolara najsiromašnijim zemljama, samo je kap u moru u usporedbi sa bilijunima dolara koji se sada koriste za financijsko spašavanje u razvijenom svijetu - upozorio je Zoellick.
On je naglasio da će Svjetska banka nastaviti pružati svoje financiranje, ideje, inovativne proizvode i partnerstvo kako bi pomogla zemljama u razvoju, te dodao kako je ohrabren predanošću čelnika G-20 da Svjetskoj banci osiguraju dovoljna sredstva za ispunjavanje tih zadaća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu