Obavijesti

News

Komentari 108

Juncker je Ateni poslao zadnju ponudu, odgovor treba danas

Juncker je Ateni poslao zadnju ponudu, odgovor treba danas
9

Cipras poziva svoj narod da na nedjeljnom referendumu glasaju protiv prihvaćanja zahtjeva vjerovnika koji bi im nastavili novčano pomagati, ali bi i odužili štednju

VIDEO

Predsjednik Europske komisije J ean-Claude Juncker poslao je Grčkoj posljednju ponudu u nadi da će se dogovoriti s vjerovnicima prije isteka roka 30. lipnja u ponoć. Premijer Alexis Cipras u ponedjeljak je kazao da će Atena platiti MMF-u ratu duga ako vjerovnici Grčkoj ponude dogovor. Juncker sada nudi Ciprasu da potpiše nove uvjete te da javno vodi kampanju da se taj prijedlog usvoji na referendumu u nedjelju 5. srpnja. Ipak, dužnosnik grčke vlade kaže da je 'sa zanimanjem poslušao prijedlog', ali Cipras stoji pri svojoj odluci i da će u nedjelju glasovati 'protiv' novih uvjeta i novih mjera štednje, javlja Reuters .

POGLEDAJTE VIDEO: Grci podupiru Ciprasovo ne

Pokretanje videa...

24SATA 00:25

Juncker je u svoju ponudu, objavljenu u nedjelju, uključio i zahtjev Grčke da se smanji PDV na hotele s 23 na 13 posto. Još nije poznato ima li u posljednjem prijedlogu novih koncesija.

"Nije isključeno da će Grčka izaći iz eurozone"

Član uprave Europske centralne banke (ECB) Benoit Coeure , koji je predstavljao ECB u pregovorima s Grčkom, kazao je kako više nije isključena mogućnost da Grčka napusti eurozonu.

- Izlazak Grčke iz eurozone, što je do sad bila samo teorija, se nažalost više ne može isključiti - kazao je u intervjuu za Les Echos, prenosi Bloomberg .

Grčki premijer Alexis Cipras pak kaže kako Grčka ne želi izaći iz eurozone.

- Mi nismo ovdje gosti; Grčka je u srcu Europe. Pravda je na našoj strani. Ako možemo prevladati strah, neće ostati ništa čega bismo se trebali bojati - kazao je u ponedjeljak.

POGLEDAJTE VIDEO: Grci stoje podržavaju Ciprasa

Pokretanje videa...

24SATA 00:20

Grčka bi danas Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) trebala isplatiti ratu kredita od 1,6 milijardi eura , ali sve je izglednije da to neće učiniti. Dok Cipras poziva svoj narod da na nedjeljnom referendumu glasaju protiv prihvaćanja zahtjeva vjerovnika kako bi primili daljnju pomoć i produžili mjere štednje, predstavnici institucija EU građane Grčke pozivaju da glasaju za.

- Ako odgovor bude 'da', ne sumnjam da će vlasti eurozone pronaći način da ispoštuju svoje obaveze - kazao je Coeure.

Glasno 'ne' novim mjerama štednje u ponedjeljak je reklo i oko 40.000 prosvjednika koji su se okupili pred grčkim parlamentom. Svoj prosvjed su za utorak najavili pobornici dogovora s EU i MMF-om.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije