Obavijesti

News

Komentari 116

Češki mediji: 'Nestala žena s Krka mogla bi biti Slovakinja. Turistkinja tvrdi da ju je vidjela'

Češki mediji: 'Nestala žena s Krka mogla bi biti Slovakinja. Turistkinja tvrdi da ju je vidjela'

Upoznala sam je u četvrtak, 9. rujna, u Drveniku, kod Makarske - rekla je za češki portal čitateljica koja je sa suprugom bila na odmoru u Hrvatskoj...

Za tajanstvenu ženu koju su pronašli na otoku Krku češki mediji kažu da bi mogla biti Slovakinja. Portal tn.nova.cz prenosi svjedočanstvo čeških turista koji tvrde da su je sreli.

- Upoznala sam je u četvrtak, 9. rujna, u Drveniku, kod Makarske - rekla je za češki portal čitateljica koja je sa suprugom bila na odmoru u Hrvatskoj. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Rekla nam je o tome kako putuje i da je u mirovini, a njezini poznanici još rade. Pa je na put otišla sama. Budući da se po povratku u Slovačku bojala 14-dnevne karantene, isključila je telefon i odbacila SIM karticu - dalje navode.

- Htjela je i u Liku, koja je ipak udaljena od otoka Krka. Bila je vrlo inteligentna, rekla nam je da je neko vrijeme boravila u Engleskoj, pa je dobro govorila engleski - zaključuje turistkinja.

- Mogu potvrditi da smo od svjedoka dobili informacije o ženi. Proslijedili smo ih hrvatskoj policiji i, ako je potrebno, pomoći ćemo u istrazi - rekao je glasnogovornik češke policije David Schön.

Svjetski mediji prenose 24sata i priču o misterioznoj ženi koju su pronašli na Krku: Who is she?
Svjetski mediji prenose 24sata i priču o misterioznoj ženi koju su pronašli na Krku: Who is she?

Iz HGSS-a su nam potvrdili da su dobili puno različitih dojava i svaku proslijeđuju policiji iz koje kažu da svaku dojavu provjeravaju. Dodaju da jos uvijek ne mogu izlaziti sa službenim informacijama o identitetu.

Podsjetimo, ni deset dana nakon što je pronađena u uvali Soline na Krku, još policija nije otkrila tko je misteriozna žena koja se i dalje ne sjeća svojeg imena i porijekla, niti kako se našla na teško pristupačnoj obali okruženoj oštrim stijenama. 

Naknadno je pronađen i njen ruksak. No, ni u ruksaku nije nađeno ništa što bi upućivalo na njen identitet. Naime, budući da je priča o ovom misterioznom slučaju nedavno objavljena i u stranim medijima, javilo se dosta ljudi s informacijama, među kojima i ona da je žena sa sobom imala ruksak. Stoga su u pomoć pretrage šireg područja na kojem je žena nađena, pozvani krčki vatrogasci.

Tko je žena s Krka? Trenutno je u bolnici, liječnica: 'Adekvatno je zbrinuta, provjeravamo sve'
Tko je žena s Krka? Trenutno je u bolnici, liječnica: 'Adekvatno je zbrinuta, provjeravamo sve'

Nakon dva dana pješačenja, tj. "češljanja" terena našli su navedeni ruksak, no ne na mjestu gdje je nađena žena, već oko 500 metara dalje, na suprotnoj strani obale koja gleda prema Crikvenici.

- Mogu potvrditi da smo našli ruksak, no u njemu, nažalost nije bilo ničega što bi upućivalo na identitet žene. U njemu smo našli tek neke osobne stvari poput higijenski potrepština te novčanik, ali bez novaca i dokumenata - potvrđeno nam je iz JVP Krk.

Ova informacija dosta mijenja cijelu situaciju jer je vrlo čudno da bi žena sa sobom nosila prazan novčanik, a činjenica da je on nađen na suprotnoj strani obale otvara mogućnost da je žena ostavljena na tom dijelu obale te je od tuda pješačila prema naseljenom području, a ne obrnuto.

Više pročitajte OVDJE.