Obavijesti

News

Komentari 379

Izbodena blizanka liječnicima: 'Napala me jer je ljubomorna'

Izbodena blizanka liječnicima: 'Napala me jer je ljubomorna'
8

Dajanu Grković (22) su operirali i stabilno je. Ima više ubodnih rana. Njena sestra Sara je sat vremena odgovarala na pitanja istražitelja i to navodno bez odvjetnika

VIDEO

Napala me jer je ljubomorna, jedva je liječnicima uspjela izustiti Dajana Grković (22) dok je krvarila. U subotu oko 19.30 sati u suterenskom stanu u riječkoj Ulici Braće Bačić žestoko se posvađala sa sestrom blizankom Sarom. Ljutita Sara dohvatila je kuhinjski nož i napala Dajanu.

Ubola ju je nekoliko puta između prsa i trbuha te iznad desne natkoljenice. Kod jednog uboda, rebro je spriječilo da Sara sestri ošteti vitalne organe.

Sara je nakon svega izašla iz stana. Dajana je ostala sama i jaukala je od bolova. Ubrzo je došla Hitna pomoć, a nakon nje i policija. Još nije poznato tko je nazvao liječnike. Naime, u stanu do onog u kojem žive sestre nema nikoga, a stanari koje smo u nedjelju susreli oko zgrade kažu kako nisu čuli nikakvu galamu.

Pomoć pozvala jedna od sestara?

Pretpostavlja se zato da je upravo jedna od sestara pozvala pomoć. Liječnici su Dajanu prevezli u KBC Sušak, na Odjel kirurgije, gdje je operirana i, kako doznajemo, sad se oporavlja.

Rane su joj sanirali, stabilno je i policija je s njom u nedjelju uspjela i razgovarati. Saru je policija uhitila nekoliko sati nakon što je izbola sestru. Na sebi je još imala majicu s krvavim tragovima. Motiv napada još rasvjetljavaju. 

Danas su ju odveli na ispitivanje gdje se zadržala sat vremena i to bez odvjetnika. Zatim je vraćena u pritvor te ju u 16 sati čeka izlazak pred istražnog suca Županijskog suda u Rijeci. Odvjetništvo će tražiti istražni zatvor kako Sara ne bi utjecala na svjedoke i ponovila djelo, a terete je za nanošenje teških tjelesnih ozljeda javlja Novi list. 

Većina stanara za sve je saznala tek nakon dolaska policije. Potreseni su, a djevojke opisuju kao pristojne i dobro odgojene. Obje su studentice Ekonomskog fakulteta.

''Uvijek su bile pristojne, ali rastresene''

- Uvijek su lijepo pozdravljale kad bismo ih susreli, ali su uvijek bile u žurbi, pomalo nesigurne i rastresene. Majka, koja je radila kao pomoćna kuharica, sama je skrbila o njima. Znala se požaliti kako se otac djevojaka nikad nije brinuo o njima niti plaćao alimentaciju. Čuli smo da on živi ili u Splitu ili Italiji, a majka je sad u Njemačkoj, gdje pomaže bolesnoj baki blizankinja, koja im je prije dolazila u posjete i pomagala financijski - kažu susjedi.

Često se iz stana mogla čuti glasna galama i glazba. Jedna od susjeda znala je lupati štapom po instalacijama kako bi primorala djevojke da se stišaju. Nekad su se znale i posvađati, ali ništa neuobičajenije od svađa kakve vode sva braća i sestre. Profesorica koja živi u zgradi, na zamolbu majke, davala im je instrukcije i pomagala oko škole. Njoj bi se nekad požalile na tešku životnu situaciju, kažu stanari zgrade i dodaju kako ih ne čudi da je baš Sara napala Dajanu jer se uvijek doimala puno ratobornijom blizankom.

Uspoređuju ih s Kardashiankama

Svi koji znaju djevojke često ih uspoređuju s najslavnijim sestrama na svijetu, Kardashiankama - zbog njihove sličnosti i ljepote. Prema profilu na Facebooku, Sara je njihova velika obožavateljica. Iako detalji napada još nisu poznati, neslužbeno doznajemo da će blizanku najvjerojatnije teretiti za nanošenje teške tjelesne ozljede, a ne za pokušaj ubojstva. Također, obje su testirane na drogu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 379
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa