Obavijesti

News

Komentari 348

Četnici na Euru: Engleze napali sljedbenici Draže Mihailovića

Četnici na Euru: Engleze napali sljedbenici Draže Mihailovića
11

Među ruskim navijačima bili su i štovatelji četničkog vojvode. “Živ je Čiča, umro nije”- piše na majici na kojoj je i lik četničkog vojvode Draže Mihailovića

VIDEO

Utakmica između Engleske i Rusije na stadionu u Marseilleu još je trajala. Ruski navijači i štovatelji četničkog vođe Draže Mihailovića, najvjerojatnije srpski huligani, počeli su bacati zapaljene baklje prema Englezima.

Potom su se zaletjeli prema tribinama na kojoj su mahom bile žene i djeca. Počela je i tučnjava. Engleski navijači uspjeli su ženu i djecu, koja su bila u panici i suzama, prebaciti preko ograde, pa nasreću nitko nije poginuo. Nerede su promatrali redari, a policije nije bilo. Zašto, nije jasno, jer su krvavi sukobi ruskih i engleskih navijača počeli na ulicama Marseillea dva dana prije subotnje utakmice.

Huligani su posezali za metalnim šipkama, bocama, stolcima, a policija je uzvraćala suzavcem i palicama. U tučnjavama prije, tijekom i poslije utakmice ozlijeđeno je najmanje 35 ljudi, a jedan engleski navijač je u životnoj opasnosti. Nereda nije bilo samo u Marseilleu. U Nici su se u subotu sukobili navijači Sjeverne Irske i Poljske, koji su zajedno pili, s lokalnim huliganima. Prema policijskim izvješćima, sedam ljudi je ozlijeđeno.

- Na svim najrizičnijim utakmicama bit će postrožene mjere opreza. Nakon onoga što se dogodilo u Marseilleu, više ne smije biti propusta u osiguranju, a odgovor na bilo kakav oblik nasilja mora biti brz i efikasan - izjavio je voditelj Nacionalnog odjela za borbu protiv huliganizma Antoine Boutonnet za AFP.

Dojam je da je francuska policija, zbog straha od mogućih terorističkih napada islamskih terorista, podcijenila opasnost od huligana - domaćih i stranih. Jedna od rizičnijih utakmica je i Njemačka - Poljska, koja će se odigrati u četvrtak u Parizu. Njemačka policija poslala je francuskim kolegama informacije od 2500 nasilnih huligana koje imaju u svojoj kartoteci.

Panika i suze

Engleski navijači su, bježeći pred ruskim huliganima, bili pritisnuti uz ograde. Nasreću, uspjeli su spasiti uspaničenu djecu i žene te nije bilo žrtava. Policajaca nije bilo.     

Slave Dražu Mihailovića

Među ruskim navijačima bili su i štovatelji četničkog vojvode. “Živ je Čiča, umro nije”- piše na majici na kojoj je i lik četničkog vojvode Draže Mihailovića.     

    

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 348
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...