News

Komentari 6

Četvero mrtvih u Izraelu: Nožem izbo žene, i autom gazio ljude, napadača je upucao vozač busa

Četvero mrtvih u Izraelu: Nožem izbo žene, i autom gazio ljude, napadača je upucao vozač busa

Počinitelj je još od prije poznat policiji. Radi se o Muhammad Alab Ahmed abu Alkiyan koji je već služio kaznu u izraelskom zatvoru

Četvero ljudi ubijeno je u, sumnja se, terorističkom napadu nožem u trgovačkom centaru i benzinskoj crpki u izraelskom gradu Beršebi, dok je više njih ozlijeđeno u napadu, prenosi The Jeruselam post.

Prema navodima policije, terorist je stigao na benzinsku crpku i izbo ženu prije nego što je sjeo u automobil i pregazio muškarca koji se vozio na biciklu.

Kod obližnjeg šoping centra je izašao iz automobila i nožem izbo muškarca i ženu. Potom se vratio u automobil, ali ga je drugo vozilo zaustavilo. Napadača je upucao vozač autobusa, piše Haaretz i navodi da su dvije žene kritično, a ukupno je četvero ljudi mrtvo.

Naime, počinitelj je još od prije poznat policiji. Radi se o Muhammaud Alabu Ahmed abu Alkiyanu koji je već služio kaznu u izrealeksom zatvoru. 

Alkiyan je uhićen još 2015., zajedno s nizom drugih osumnjičenih, jer je podržavao i promovirao ISIS učenicima u školi u kojoj je predavao.

 

Najčitaniji članci