Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
93 komentara

Charlie Hebdo na udaru zbog karikatura utopljenog Aylana

Na jednoj karikaturi je mrtav dječak kako leži u pijesku uz tekst 'Tako blizu cilja', a iznad njega reklama za McDonalds i tekst 'Dva dječja obroka po cijeni jednog'

screenshot/twitter.com
Foto: Reuters
93 komentara

Francuski satirični časopis Charlie Hebdo objavio je karikature koje su, prema mišljenju mnogih, rasističke, šire mržnju i ismijavaju smrt sirijskog dječaka Aylana Kurdija, zbog čega postoji mogućnost da uredništvo završi pred sudom

Tijelo trogodišnjaka nasukanog na obalu postalo je simbol izbjegličke krize nakon objave fotografija snimljenih na obali Turske. 

Na jednoj od karikatura Charlie Hebdoa prikazan je mrtav dječak kako leži u pijesku uz tekst 'Tako blizu cilja', a iznad njega reklama za McDonald's i tekst 'Dva dječja obroka po cijeni jednog'.

Druga karikatura prikazuje mrtvo dijete pokraj narančastog dinosaura uz tekst: 'Dobro došli na Dječji otok'. Objavljena je i karikatura koja prikazuje lika koji podsjeća na Isusa Krista i dječak čije noge vire iz vode. Na njoj piše: 'Dokaz da je Europa kršćanska - Kršćani hodaju po vodi, muslimanska djeca se dave'.

Karikature su objavljene devet mjeseci nakon što su džihadisti pobili 12 ljudi u redakciji Charlie Hebdoa u znak osvete zbog karikatura koje ismijavaju proroka Muhameda. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message