Obavijesti

News

Komentari 29

Cijene domova naglo skočile, a useljenja kasnila tjedan dana

Cijene domova naglo skočile, a useljenja kasnila tjedan dana
3

Zadnjih pet mjeseci preuređivali su se studentski domovi Sava i Cvjetno. Useljenje planirano 4.1. na Cvjetnom je pomaknuto tjedan dana. A cijene su skočile u nebo...

VIDEO

- Prema obavijesti Studentskog Centra useljenje je trebalo započeti u ponedjeljak 4. siječnja. Ja sam došla s punim autom stvari useliti se u svoju sobu u studentski dom Cvjetno naselje. Dočekao me je šok! Samo su dva paviljona bila useljiva jer radovi još nisu bili gotovi. A nitko nas o tome nije obavijestio. Tako da sam morala čekati još tjedan dana na useljenje - kaže nam studentica (23) koja živi u drugom paviljonu na Cvjetnom naselju. Studenti su u dom na Savi uselili na vrijeme dok su ovi na Cvjetnom trebali čekati useljenje tjedan dana.

Pixsell

 - Iako sam sad napokon uselila u nekim sobama još uvijek nedostaju zavjese u kupaonici, ladice, zidne pluto ploče, nisu dovršene kuhinje na katovima. Svaki dan dođu i nešto novo donesu. Evo meni danas donijeli lampu - govori nam ova studentica novinarstva.

Sporne su, kaže nam, i cijene domova. 

- Rekli su da će cijene ići gore i to smo očekivali, ali ne ovoliko povećanje. Meni je cijena povećana s 300 na 525 kuna mjesečno a što je najgore to su napravili i studentima koji žive u domovima koji nisu obnavljani kao što je npr. studentski dom Ante Starčević ili kako ga popularno zovu Šara - objašnjava nam šokirana studentica te ističe kako su problem i menze. 

Manjak menzi, nikako da se otvore...

Naime, menze na Cvjetnom i na Savi trebale su biti otvorene 4. siječnja. No još uvijek i na Cvjetnom i na Savi menza kao ni slastičarnica ne rade.

Goran Stanzl/PIXSELL - Soba u domu na Savi

- Na Savi radi samo jedna menza i to samo jedna linija za one studente iz 5 i 6 paviljona jer se jedino oni nisu preuređivali pa im je cijelo vrijeme bila omogućena ta jedna linija. A na Savi još ne radi ni fast food menza kao ni drugi studentski restoran, a ni slastičarna. Rekli su da će se otvoriti 18. siječnja u ponedjeljak. Nadam se da hoće jer je menza u Studentskom centru stalno prepuna i svi sad idu tamo - nada se ova studentica koja se želi što prije prestati hraniti u pekarnicama.

Studenti pokrenuli peticiju

Studenti odnosno Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu pokrenuo je inicijativu za smanjenje cijena smještaja. Kako su  novci za obnovu studentskih domova povučeni iz Europskih fondova i Studentski centar nije dao ni kune smatraju da je cijena nepravedna. 

-  Studentski centar financijski je sudjelovao u obnovi domova s 0,00 kn i nemaju pravo kao razloge poskupljenja navoditi obnovu. A još je ta obnova kasnila kao i useljavanje studenata u sobe koje još nisu bile dovršene - smatraju u Studentskom zboru. Zamjeraju još nepostojanje modela za kalkulaciju novih cijena studentskog smještaja kao i nepostojanje konkretnih izračuna iz kojih bi se jasno definirala cijena. Također, smatraju da je nedopustivo isključivanje studentskih predstavnika (Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu i svih domskih Odbora) iz pregovora za formiranje novih cijena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku
VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.