News

Komentari 6

Cijepili su štićenicu doma (108)

Cijepili su štićenicu doma (108)

Fatima Negrini, koja puni 109 godina 3. lipnja, cijepljena je u ponedjeljak zajedno s drugim štićenicima doma za starije Anni Azzurri San Faustino u Milanu, rekao je glasnogovornik tog doma za AFP

Stogodišnjakinja iz Italije jedna je od najstarijih ljudi u svijetu koji su primili cjepivo protiv koronavirusa, mjesecima nakon što se oporavila od zaraze, rekao je glasnogovornik doma za starije u kojemu je smještena. 

Fatima Negrini, koja puni 109 godina 3. lipnja, cijepljena je u ponedjeljak zajedno s drugim štićenicima doma za starije Anni Azzurri San Faustino u Milanu, rekao je glasnogovornik tog doma za AFP. 

- Dolazak cjepiva za nju, sve štićenike i osoblje (...) predstavlja trenutak velike sreće i prvi korak prema povratku mirnoj svakodnevici unutar objekta - rekao je Matteo Tessarollo

- Bog je zaboravio na mene - rekla je Negrini prošle godine kada je preboljela koronavirus, pisao je list Corriere della Sera. 

Italija je od početka cijepljenja 27. prosinca cijepila 1,15 milijuna ljudi.

U ponedjeljak je cijepljen i 90-godišnji Sami Modiano iz Rima koji je preživio holokaust, objavio je lider Demokratske stranke lijevog centra, Nicola Zingaretti. 

Objavio je na Twitteru fotografiju cijepljenja Modiana uz opis "fotografija povjerenja i nade za sve". 

Najčitaniji članci