Obavijesti

News

Komentari 41

'Cijepljenje nije politička odluka već znanstveno utemeljeno'

'Cijepljenje nije politička odluka već znanstveno utemeljeno'

Sve ovo što pričamo je posljedica toga da još postoji značajan broj ljudi, ne samo u RH, koji misle da se iz ovoga možemo izvući na neki drugi način, što nažalost nije moguće, kaže Božinović

Na Policijskoj akademiji, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je mjere vezano uz koronakrizu i rekao kako je cijepljenje jedini izlaz iz ove situacije.

- Nema drugog kvalitetnog izlaza i to nije politička odluka, već znanstveno utemeljeno - rekao je ministar Božinović dodavši kako su u planu razgovori s predstavnicima poslodavaca i sindikata.

POGLEDAJTE VIDEO Zašto je važno cijepiti se sad?

Pokretanje videa ...

- Sve ovo što pričamo je posljedica toga da još postoji značajan broj ljudi, ne samo u RH, koji misle da se iz ovoga možemo izvući na neki drugi način, što nažalost nije moguće. Sve dok ne stvorimo kolektivni imuni štit prema virusu on dobiva prostor za nove mutacije i zato trenutno imamo posla s delta sojem koji se širi 60 posto brže u odnosu na ranije varijante. On već dominira cijelom Europom, istaknuo je te dodao: 

"Jedini odgovor je masovno cijepljenje. Što više ljudi se cijepi može se smanjiti prostor u kojem virus dodatno mutira, jer sve te nove varijante čine ga otpornijim ili ga ubrzavaju."

'Naći ćemo zakonsku osnovu da se potpore uvjetuju cijepljenjem i da svatko da svoj doprinos'
'Naći ćemo zakonsku osnovu da se potpore uvjetuju cijepljenjem i da svatko da svoj doprinos'

Istaknuo je i kako se cijepiti treba sada kako bi se spremno dočekala jesen.

- Ukoliko se cijepite u 9-10 mjesecu trebat ćete pričekati zimu da steknete imunitet i to je ozbiljan i veći rizik. Mi smo sa razine vlade osigurali dovoljno cjepiva za sve građane. To je jedini način kako ćemo se vratiti normalnom životu i kako ćemo se riješiti svih restrikcija. Cjepivo je spasilo čovječanstvo u više navrata kroz povijest i ono je spas u ovoj situaciji, naglasio je Božinović.