Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Cijevi za plinovod podigle dizalicu od 25 tona u zrak

Dizalica je utovarila cijevi za plinovod u kamion. Nakon toga jedna je cijev ispala i pretegnula dizalicu. Kabina je bila desetak metara u zraku

Anto Jukičić
Foto: Anto Jukičić
0 komentara

Naišao sam automobilom u trenu dok su policajci vodili dizaličara u bolnicu. Nije ozlijeđen, koliko sam vidio, ali je bio u šoku, rekao nam je čitatelj 24sata Anto Jukičić koji je u utorak popodne snimio golemu dizalicu u zraku u Sibinju kraj Slavonskog Broda.
Dizalica 25-tonka u utorak na platou Željezničke stanice Sibinj kod Slavonskog Broda nije izdržala pod teretom cijevi za plinovod pa se propela u zrak. Cijev je pala na tlo i srećom nikoga nije ozlijedila.
- Tovarimo cijevi duge 25 metara i teške četiri tone koje su željeznicom stigle za plinovod od Mađarske do granice s Bosnom i Hercegovinom. Utovarili smo jedan kamion i kod utovara drugog cijev je prevagnula i dizalica se podigla u zrak. Osim manjeg oštećenja na kabini i straha dizaličara druge štete nije bilo - rekao je jedan od vozača kamiona tvrtke Monter - Strojarske montaže d.d. iz Zagreba. Cijevi su teške oko četiri tone i očito da se dizalica nije mogla nositi s dugačkim i teškim teretom. U srijedu je su stigli radnici s dizalicom od 60 tona. Njome su spustili dizalicu koja je bila u zraku te su nastavili tovariti cijevi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message