Obavijesti

News

Komentari 37

Ciklona Kolinda nam u nedjelju donosi jake oborine i kraj ljeta

Ciklona Kolinda nam u nedjelju donosi jake oborine i kraj ljeta
1

Kiša, pljuskovi i grmljavina prvo će zahvatiti sjeverni i dio središnjeg Jadrana, a do večeri će se proširiti na veći dio obale, a samo bi na krajnjem jugu moglo biti suho

VIDEO

Kraj kolovoza donosi nam najhladnije i najkišovitije vrijeme u tom mjesecu, a do promjene vremena će doći zbog ciklone Kolinda, pišu iz Crometea koji i daje imena ciklonama.

Kolinda neće djelovati samo na vrijeme u Hrvatskoj, nego u više europskih zemalja. Već u subotu u unutrašnjosti zemlje bit će oblačnije, u većini predjela uz kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. Poslijepodne meteorolozi očekuju sunčana razdoblja, ali i dalje uz mogućnost lokalnog pljuska, posebno u Gorskom Kotaru i Lici. Jutarnja će temperatura biti između 14 i 19 stupnjeva Celzijevih, a najviša dnevna od 22 do 27 stupnjeva.

Na Jadranu će u subotu vrijeme biti djelomično sunčano, uz povremenu promjenjivu naoblaku, a popodne je većinom u zaobalju mjestimično moguć slab pljusak s grmljavinom. Navečer će do sjevernog Jadrana sa zapada stići jače naoblačenje sa zapada. Minimalne jutarnje temperature na Jadranu u subotu će u zaobalju biti od 12 do 17 stupnjeva, a uz obalu i na otocima od 18 do 24 stupnjeva. Najviše dnevne temperature bit će od 26 do 31 stupnja.

U nedjelju na kontinent stiže prava promjena vremena. Već u noći i ujutro kiše i pljuskova s grmljavinom moglo bi biti u Gorskom kotaru i Lici, a tijekom prijepodneva će se to proširiti na veći dio središnje Hrvatske. Jutarnja temperatura bit će između 13 i 18 stupnjeva, a najviša između 20 i 25, a u Slavoniji do 30 stupnjeva.

Na Jadranu će se u nedjelju vrijeme jako promijeniti, a već će od jutra biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Kiša, pljuskovi i grmljavina prvo će zahvatiti sjeverni i dio središnjeg Jadrana, a do večeri će se proširiti na veći dio obale, a samo bi na krajnjem jugu Dalmacije moglo biti suho. Moguća su jača grmljavinska nevremena i obilne oborine i preko 30 litara po metru četvornom. Najviše dnevne temperature na Kvarneru će biti 22 stupnja, a do 30 na jugu Dalmacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca