Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Čileanski rudar s ozlijeđenim koljenom istrčao cijeli maraton

Edison Pena (34) trčao je svaki dan po rudniku kako bi odagnao negativne misli. Želi potaknuti djecu da trče jer ono oslobađa čovjeka, rekao je Pena u New Yorku

AFP/PXL
Foto: AFP/PXL
3 komentara

Edison Pena (34) koji je 69 dana proveo zatočen 700 metara pod zemljom u čileanskom rudniku zlata, završio je u nedjelju 42 kilometra dug maraton u New Yorku. S koljenom ozlijeđenim u urušavanju rudnika, Pena je trčao, hodao i šepao te se povremeno zaustavljao kako bi stavio oblog na ozljedu. I u rudniku je trčao dok je čekao da spase njega i 32 kolega. Pjevajući Elvisove pjesme pretrčao bi oko 11 kilometara vukući za sobom drvenu paletu za snagu zbog čega je u rudniku i dobio nadimak Trkač. Tako je pobjeđivao strah i negativne misli.  Godinama nije trčao pravu utrku. 

- Maraton želim istrčati kako bih motivirao djecu na trčanje jer vas ono čini slobodnima - rekao je Pena prije starta. S rudarom je trčalo oko 45.000 ljudi iz 50 američkih država i 100 zemalja.

Sa Staten Islanda krenuo je u 9.40 sati, a na cilj u Central Parku je stigao u 15.30 sati. Ovo mu je bilo prvo putovanje van Čilea, prenosi Daily Mail.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message