News

Komentari 45

Čim preuzme vlast, Joe Biden će poništiti ponoćni propis Trumpa

Čim preuzme vlast, Joe Biden će poništiti ponoćni propis Trumpa

Ako stupi na snagu, ta će uredba olakšati krivu klasifikaciju radnika kao ugovornog dobavljača, što će godišnje stajati radnike više od 3,7 milijardi dolara, kaže glasnogovornica Bidenove administracije

Administracija novoizabranog američkog predsjednika Joea Bidena brzo će, čim preuzme dužnost 20. siječnja, reagirati na štetne politike Trumpove administracije koje neće stupiti na snagu do inauguracije, rekla je u srijedu glasnogovornica tranzicijskog tima novoizabranog američkog predsjednika. 

- Bijela kuća Biden-Harris izdat će dopis koji će stupiti na snagu 20. siječnja poslijepodne po istočnom vremenu i zaustaviti ili odgoditi 'ponoćne propise' - rekla je Jen Psaki na konferenciji za medije. 

POGLEDAJTE VIDEO: Joe Biden novi predsjednik SAD-a

Kao primjer navela je uredbu ministarstva rada koja bi olakšala tvrtkama da stalno zaposlene radnike pretvore u ugovorne kako bi izbjegle odredbe o minimalnoj plaći i dodatku za prekovremeni rad. 

- Ako stupi na snagu, ta će uredba olakšati krivu klasifikaciju radnika kao ugovornog dobavljača, što će godišnje stajati radnike više od 3,7 milijardi dolara - rekla je Psaki. 

- Dopis bi potencijalno zamrznuo ovu uredbu i ne bi dopustio njezino provođenje - istaknula je.

Glasnogovornica je također navela da se idući tjedan mogu očekivati imenovanja viših dužnosnika u Bidenovom timu i ponovno prigovorila zbog nedostatka suradnje s tranzicijskim timom iz odlazeće Trumpove administracije. 

Upozorila je da bi nedostatak suradnje mogao odgoditi izradu saveznog proračuna.

Najčitaniji članci