Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Činilo se kao da netko zakiva daske, a on je zapravo ubijao...'

O Đivi rijetko tko ima reći nešto lijepo. Pridjevi “nasilan” i “incidentan” uglavnom se vezuju za njegovo ime. Roditelji su mu profesori pa ih mnogi stariji Dubrovčani znaju

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell, Privatni album
19 komentara

Ivo Banović (64) zvani Đivo imao je ključ od metalnih vrata portuna. Ušao je tiho pazeći da se ne zalupe. Pozvonio je i ubrzo mu je otvorila 73-godišnja punica Kata T. 

Bez riječi joj je  pucao u nogu. Ona je u šoku počela bježati. Zaključala se u kupaonicu spavaće sobe, ali je on krenuo za njom. Punca Miru T. (77) ubio je u krevetu. Potom je vidio i suprugu Lidiju (53), koja je, shvativši što se događa, pokušala pobjeći. No nakon nekoliko koraka prema izlaznim vratima, na rubu stubišta, pucao je u nju, a potom i u sebe. O tragediji  u Dubrovniku malo tko želi govoriti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Čulo se kao da netko daske zakucava, jedan, dva, tri, a taj zadnji zvuk bio je drukčiji. Zvučalo je kao da je palo nešto metalno. Prvo sam pomislio da se nije tenda otkačila i pala. Otvorio sam prozor, ali nisam mogao ništa vidjeti – kaže nam jedan od susjeda koji živi u blizini. 

Kako doznajemo, Lidija se za Đivu, pomorskog kapetana, udala vrlo mlada, s 19 godina, te je uspjela završiti Ekonomski fakultet. Imaju dvoje djece, sina i kćer, koji su u Zagrebu na studiju.  Ovo je njemu drugi brak.

Dubrovnik: Tijela ubijenih nakon policijskog očevida prevezena kombijima KRVAVI POHOD U DUBROVNIKU Ranio punicu pa ubio punca, a supruzi je presudio na stubama

O Đivi rijetko tko lijepo govori

Susjedi nam kažu da je rijetko dolazio kod supruginih roditelja, a nju su počeli češće viđati tek nedavno. Jedan od susjeda nam kaže kako ju je vidio nekoliko dana prije tragedije kako nosi vrećice iz trgovine. Pomislio je da joj roditelji nisu dobro pa im je došla pomoći. A onda je čuo da se sklonila od nasilnog supruga. Dan poslije dogodila se tragedija. 

O Đivi rijetko tko ima reći nešto lijepo. Pridjevi “nasilan” i “incidentan” uglavnom se vezuju za njega. Roditelji su mu profesori pa ih mnogi stariji Dubrovčani znaju. Kažu nam da su bili vrlo strogi i nitko ih nije volio. Smatraju da je karakter naslijedio od njih. 

FELJTON: MLAĐANOVA UBOJSTVA 'Srđan je za oltarom govorio o ubojstvu. Nebo se zamračilo...'

- Ma on je bio i u vaterpolu, ali nitko ga nije volio. Stalno je izazivao incidente. Ni kao pomorac nije bio omiljen – govore nam Dubrovčani o Đivinu karakteru.  Kako doznajemo, susjedi u dubrovačkoj četvrti Sustjepan znali su za Đivinu nasilnu prošlost. Međutim, u zadnje vrijeme je bio pristojan. Susjedi su znali kako je bio ljubomoran i posesivan te da supruzi nije dao da prima goste i prijatelje. Postupak rastave pokrenuli su oko Božića. On se u Sustipan doselio devedesetih.

TKO JE UBOJICA IZ DUBROVNIKA? Oduvijek je bio nasilan, žena je pobjegla od njega kod roditelja

POGLEDAJTE VIDEO:

Punica još u bolnici

Lidijini roditelji u stanu u središtu Dubrovnika zaštićeni su najmoprimci i tu žive cijeli život. Stube koje vode do njihova stana na drugom katu bile su pune krvi. Tijekom jutra već su bili soboslikari, sve je  prebojeno. 

DUBROVNIK: OKIDAČ BILA RASTAVA? Punica se od pomorca ubojice spasila zaključavši se u sobu

Punica Kata T. još je u bolnici i bit će do kraja tjedna, kažu liječnici.

- Pružena joj je psihološka pomoć. možete sami pretpostaviti kako joj je s – rekao nam je dr. Marijo Bekić, ravnatelj bolnice.

'Učenicu držao za noge kroz otvoreni prozor'

Ubojica Ivo Banović uvijek je bio incidentan.

- U srednjoj školi je jednu kolegicu držao za noge iznad prozora, na oko 10 metara od tla. To je bio skandal, trebali su ga izbaciti iz škole, ali su to spriječili njegovi roditelji koji su bili profesori - govori nam jedan Dubrovčanin koji je s Đivom išao u srednju školu. 

- I dok je bio kapetan na brodu opijao se i drogirao - kažu nam Dubrovčani o Ivi Banoviću.
 

Možda vas zanima i ovo:
Message