Obavijesti

News

Komentari 15

'Činimo sve kako bismo spasili Marjan, ostalo je politiziranje'

'Činimo sve kako bismo spasili Marjan, ostalo je politiziranje'
3

Podsjetimo, nakon što je odlučeno da se krene u sanaciju Marjana, što znači sječu i odvoženje oko trećine stabala, otprilike njih 20.000, krenule su i kaznene prijave

VIDEO

Smatram da će Marjan nakon ove sanacije ‘procvjetati’. Situacija na terenu je odlična, sve ide po planu i prema pravilima struke. Poštuju se sve zakonske smjernice, vodi se evidencija, a tu je i nadzor koji provodi Javna ustanova za upravljanje Park šumom Marjan. Uskoro dolaze i ovlašteni neovisni nadziratelji, rekao nam je Nenad Ružić, koordinator akcije spašavanja Park šume Marjan.

Podsjetimo, nakon što je odlučeno da se krene u sanaciju Marjana, što znači sječu i odvoženje oko trećine stabala, otprilike njih 20.000, krenule su i kaznene prijave. Dio aktivista tvrdi da se na Marjanu siječe i zdravo drveće. Tako su odnedavno na terenu i DORH-ovi istražitelji koji provode izvide, a prema nekim informacijama, posječeno je više od tisuću zdravih stabala.

- Budite sigurni da činimo sve da se Marjan spasi i nije vrijeme za politiziranje. Stručne službe rade svoje posao, a ovdje se nepošteno spominju muljanje i laganje. Treba izaći na teren, svaka informacija je dostupna - rekao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara na sjednici gradskog vijeća.

Sve je počelo kad je prošle godine zaključeno da će potkornjak ili američki cvrčak pojesti splitsku park šumu. Naime, potkornjak uništava stablo tako da izbuši koru drveta, nastani se i razmnožava ispod nje. Nakon što se izlegu, roditelji nastave bušiti koru da osiguraju životni prostor za svoje nasljednike i tako dalje. Marjan je idealno stanište za tu opaku bubu jer one najčešće napadaju staro drveće, kakvog na Marjanu ima u izobilju. Trenutačno stanje na Marjanu provjerili smo prošle subote u volonterskoj akciji čišćenja park šume. Mnogi smatraju da je Marjan prekrasan i prozračan, zapravo nikad ljepši.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...