Obavijesti

News

Komentari 80

Kerum vijećnici: Što ćeš ti pričati, lažljivice, stalno lažeš!

Kerum vijećnici: Što ćeš ti pričati, lažljivice, stalno lažeš!
7

Vila na Bačvicama je inače zaštićeno kulturno dobro te se prvo morala ponuditi Gradu. Sjednica Gradskog vijeća prekinuta je zbog kupnje terena na Žnjanu

VIDEO

Željko Kerum opet je svojim temperamentom uspio uvrijediti oporbene vijećnike i prekinuti sjednicu splitskog Gradskog vijeća. Raskol je u vijećnici nastupio zbog prodaje Kerumove vile Rosina. 

- U pitanju je privatna transakcija gradonačelnika. Sve je po zakonu, no pitanje je koliko je moralno - rekla je Aida Batarelo iz SDP-a. Dodala je da Kerum prodaje vilu skuplje nego ju je kupio. Potporu joj je dala Sanja Bilač (HDZ) upitavši da li je u cijenu uključeno i 7 milijuna eura hipoteke, te košta li zato vila 10 ili 17 milijuna eura. 

Kerumovi vijećnici još jednom su dokazali da im je primarna uloga izglasavanje šefovih projekata. Verbalna potpora im međutim nije baš jača strana. No u gradonačelnikovu obranu su po običaju stali elokventni "oporbenjaci" Luka Podrug iz HČSP-a i nezavisna Ljubica Vrdoljak. 

- Vi imate onu ukradenu vilu Perić na Bačvicama, a uzeli bi i ovu da ste na vlasti - uzvratio je Luka Podrug vijećnici Batarelo. 

- Neukusno je reći ili očekivati da čovjek proda po jeftinijoj cijeni nešto u što je uložio novce - rekla joj je Ljubica Vrdoljak. Tada je u vijećnicu ušao Kerum, koji je sjednicu pratio u miru svog ureda. Vidno uznemiren, preko reda je uzeo riječ i zagrmio:

- Gospodo ovo je sramotno. U pitanju je privatno vlasništvo, a vaše je da kažete hoćete li ga kupiti ili ne. Šta vi imate pričati o privatnom vlasništvu. Odakle vam pravo? - rekao je Kerum. Potom se ljutito ustao i krenuo opet napustiti vijećnicu. Za riječ se javila Sanja Bilač. 

- Ne daj joj repliku - povikao je Kerum sestri Nevenki. 

- Šta ćeš ti pričat lažljivice jedna. Sram te bilo, stalno nešto lažeš - obrušio se Kerum na vijećnicu HDZ-a. Sestra Nevenka je po bratovu naputku vijećnici uskratila repliku i još ju je verbalno opomenula. 

- Mene Kerum nije kupio, nisam njegova i ne moram šutjeti. Uvijek ću dovoditi u pitanje sukob interesa i postavljati nezgodna pitanja - rekla je Bilač. 

Kerumovi vijećnici potom su s dvanaest glasova odbili pravo gradskog prvokupa. Sljedeća sporna točka bila je prodaja Kerumove parcele gradu za izgradnju ceste. U pitanju je prometnica koje bi prolazila uz njegov hotel, zetovu kuću i posjed roditelja njegova vijećnika Balde Obada. 

- Ova točka dnevnog reda je van pameti. U pitanju je sukob interesa drsko bačen u lice vijećnicima i javnosti - rekla je Bilač. Potom je praćena stranačkim kolegama, te vijećnicima SDP-a, HNS-a i HSP-a napustila sjednicu. 

- Nećemo ostati na sjednici na kojoj trebamo gradonačelniku i njegovima u džep ukrcati milijun i pol kuna - dobacio je izlazeći HDZ-ovac Mirko Ramljak. Dogradonačelnica Anđelka Visković optužila je oporbu da su odlaskom upropastili kandidaturu Splita za domaćina europskog prvenstva u atletici 2016. godine. 

- Ponedjeljak je zadnji dan za kandidaturu, a očito je da od toga neće biti ništa nakon njihova bojkota - rekla je Visković. Dobro raspoloženi Kerumaši potom su otišli na ručak. Planirali su osigurati kvorum tako da iz bolnice dovuku bolesnog vijećnika HGS-a Boška Knezovića. Međutim Knezović nije bio u stanju doći, pa je propala prodaja zemljišta i svaka šansa da Split bude domaćin najboljih europskih atletičara.

'Žele mi zemlju uzeti po jeftinijoj cijeni'

- Reagirao sam burno, jer ne trpim laž i nepravdu. Šta oni imaju pričati o mom privatnom vlasništvu, kao da ja sad pričam o vašem stanu, autu ili bicikli - osvrnuo se Kerum na raspravu o vili Rosini, prije radnog ručka. 

- Zemlju mi hoće uzeti po jeftinijoj cijeni nego što sam je platio. Ja kad nešto kupim dodam maržu, PDV i onda prodajem, ali neka im bude - pojasnio je Kerum zašto smatra da je oštećen sa zemljištem na Žnjanu. 

- U životu sam podijelio sto milijuna eura. Njih neka sram bude što pričaju o mojem vlasništvu, a ne znaju što je 10 lipa, a kamo li 10 milijuna eura - poručio je HDZ-u i SDP-u. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi