Obavijesti

News

Komentari 42

Čistačica postala referentica, a ima lažnu diplomu: Dala otkaz

Čistačica postala referentica, a ima lažnu diplomu: Dala otkaz
1

Kadrovska služba dobila je zadatak da provjeri anonimno pismo te su svjedodžbu poslali na provjeru u Učilište koje je navedeno kao izdavatelj. Tamo su rekli kako Dijana Kučiš nikada nije bila njihova učenica

VIDEO

Spremačica koju je zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, Dijana Zadravec, promovirala u administratoricu nema završenu školu koja joj je potrebna za to radno mjesto. Naime, KBC Sestre milosrdnice zatražio je provjeru vjerodostojnosti svjedodžbe Danijele Kučiš od Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu koje je potvrdilo da svjedodžba o završnom ispitu nije vjerodostojna.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Upravi bolnice je još krajem 2018. godine stiglo anonimno pismo u kojem se upozorava da Kučiš “mulja” sa svjedodžbom.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:23

Kadrovska služba dobila je zadatak da provjeri anonimno pismo te su svjedodžbu poslali na provjeru u Učilište koje je navedeno kao izdavatelj.

- Pod matičnim brojem koji se navodi (1246/E) nije upisana Danijela Kučiš, a potpisi ravnatelja i razrednika nisu vjerodostojni -stoji u dopisu Pučkog otvorenog učilišta. Također, nakon što su Kučiš tražili objašnjenje, otišla je na godišnji odmor te je navodno diplomu poslala preporučeno.

Međutim, nakon objave teksta u Jutarnjem listu Kučiš je ipak dala otkaz. Tu informaciju potvrdio je ravnatelj KBC Sestre Milosrdnice Mario Zovak.

Smjenu Zadravec tražilo je 19 liječnika još 2013.: 'Nasilna je'
Smjenu Zadravec tražilo je 19 liječnika još 2013.: 'Nasilna je'

- Nakon što smo dobili informaciju da naša zaposlenica nema vjerodostojnu diplomu pokrenuta je provjera. Naime, zaposlenica nije dostavila traženu svjedodžbu, a Pučko otvoreno učilište, čiju je svjedodžbu navodno imala, odgovrio je kako ta osoba kod njih nije završila školu – rekao je Zovak.

Nadalje, kaže, kako je danas zaposlenica zatražila sporazumni otkaz koji će Uprava prihvatiti što znači da ona odmah prestaje s radom.

- Inače, razmatranje slučaja trebalo se dogoditi sutra na Radničkom vijeću, ali s obzirom na nove okolnosti za time više nema potrebe - kaže Zovak.

Kučiš je u bolnici slovila kao osoba od povjerenja Dijane Zadravec koja ju je, prema izvorima iz bolnice, postavila na mjesto administratora kako bi imala što više ljudi iza sebe. Osim lažne svjedodžbe, iz bolnice također doznajemo kako je Zadravec zaposlila i kćer Danijele Kučiš na projektu koji je nedavno dobila.

Saga oko Dijane Zadravec, koja je trebala biti smijenjena na Upravnom vijeću 7. siječnja zbog verbalnog i fizičkog obračuna s voditeljicom nabave medicinskih proizvoda Mijom Primorac u prosincu prošle godine, još nije završena.

Kujundžić je spriječio smjenu Zadravec, a oko Nogala šutio...
Kujundžić je spriječio smjenu Zadravec, a oko Nogala šutio...

Sada već bivši ministar Milan Kujundžić stopirao je Upravno vijeće da bi nakon toga razriješio predsjednika Vijeća, prof. Slavka Oreškovića. Na njegovo je mjesto postavio Tomislava Dulibića, državnog tajnika i osobu od povjerenja, koji je trebao održati sjednicu.

Dulibić je ranije rekao da će se sjednica održati, ali u ovom trenutku je previše posla, od velikog angažmana oko koronavirusa, ali i promjene ministra. Kujundžićev nasljednik Vili Beroš također je za Jutarnji list rekao kako je Dijana Zadravec i pitanje njezine budućnosti u bolnici pitanje koje je naslijedio.

- Ja sam legalist i sigurno će se i tim pitanjem baviti oni koji su zakonski predviđeni. To će odlučiti Upravno vijeće - rekao je Beroš.

'To nije bila moja nadležnost'

- U mojoj nadležnosti je primitak liječnika na Klinički zavod za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju. Otkad ja vodim Radiologiju, primljeno je 14 liječnika i trenutačno imamo na Zavodu više od 50 liječnika. Za spremačice i administrativno osoblje u KBC-u odgovorna osoba je gospođa Silva Jažić, rukovoditeljica Poslovnog centra, i ravnatelj gospodin Mario Zovak - odgovorila je Dijana Zadravec na upit Juranjeg lista i priložila odluku o rasporedu na radno mjesto kojom se Danijela Kučiš imenuje administrativnom referenticom u Ravnateljstvu KBC-a Sestre milosrdnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...