Obavijesti

News

Komentari 71

Čistka na HRT-u: Odlaze Šoša, Karuza, Sruk i Bogdanović...

Novoimenovani su: Jasnu Burić za HTV2, Krešimir Čokolić za HTV3 te Tončica Čeljuska za HTV4. Mislav Stipić imenovan je v. d. ravnateljem Poslovanja HRT-a

VIDEO

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić u petak je smijenio dosadašnje glavne urednike triju programa HTV-a te imenovao vršitelje dužnosti - Jasnu Burić za HTV2, Krešimira Čokolića za HTV3 te Tončicu Čeljusku za HTV4, a Mislava Stipića imenovao je v. d. ravnateljem Poslovanja HRT-a.

Burić je za v. d. urednicu HTV2 imenovana nakon što je te dužnosti razriješena Vesna Karuza Podgorelec, Čokolić je na čelu HTV3 naslijedio Deana Šošu, a Čeljuska je imenovana v. d. urednicom HTV4 nakon što je razriješena Sanja Gvozdanović. Stipić je kao vršitelj dužnosti ravnatelja preuzeo Poslovnu jedinicu Poslovanje HRT-a, nakon što je dužnosti ravnatelja na vlastiti zahtjev razriješen Boris Sruk.

 Kovačić je troje urednika imenovao na prijedlog v. d. ravnatelja Programa HRT-a Joze Barišića, tjedan dana nakon što je za v. d. rukovoditeljicu Informativnoga medijskog servisa (IMS) imenovao Katarinu Perišu Čakarun, a za v.d. urednicu HTV1 Ružicu Renić Andrijanić.

Jasna Burić je uredničku i novinarsku karijeru započela u Informativnome programu HTV-a, u emisijama Zagrebačka panorama i Dnevnik. Bila je prva glavna urednica HTV-a izabrana na javnom natječaju, a potom i vršiteljica dužnosti direktorice programa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Krešimir Čokolić na HRT-u radi od 1998., u početku na malim formatima povijesnoga sadržaja (Hrvatski spomenar i TV Kalendar), od 2002. radio je u Znanstveno-obrazovnom programu, a potom i u Dokumentarnom programu. Bio je urednik više emisija, scenarist je i urednik povijesnih serijala "Moć i umjetnost" i "Renesansa u Dalmaciji", a redatelj serijala "Osnivači crkvenih redova", "Predsjednik Franjo Tuđman – stvaranje Hrvatske države", "Zločini komunizma u Hrvatskoj i "Hrvatska u I. svjetskom ratu".

 Čeljuska je novinarsku karijeru počela u Informativnom programu HTV-a u emisiji Zagrebačka panorama, a bila je i urednicom i voditeljicom središnje informativne emisije Dnevnik te Dnevnika 3 i Regonalnog dnevnika.

 Stipić je 2008. postao glavnim tajnikom HTV-a, a potom i v. d. ravnatelja HTV-a. Prije sadašnjeg imenovanja radio je kao savjetnik za pravna pitanja u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje