Obavijesti

News

Komentari 3

Član skupine 'Pink Panther' iz BiH dobio osam godina zatvora

Vesković je osuđen za sudjelovanje u pljački 2005. godine kada je skupina, koje je on bio član, na Romaniji presrela i opljačkala pošiljku u iznosu od 1,8 milijuna konvertibilnih maraka (920 tisuća eura), u vlasništvu 'Pavlović banke' iz Bijeljine

VIDEO

Sud Bosne i Hercegovine osudio je na osam godina zatvora državljanina Crne Gore Milosava Veskovića, člana kriminalne skupine 'Pink Panther', koji je priznao krivnju za sudjelovanje u jednoj pljački i neuspjelom pokušaju pljačke počinjenima na teritoriju BiH, priopćeno je u petak iz sjedišta suda u Sarajevu.

Vesković je osuđen za sudjelovanje u pljački 2005. godine kada je skupina, koje je on bio član, na Romaniji presrela i opljačkala pošiljku u iznosu od 1,8 milijuna konvertibilnih maraka (920 tisuća eura), u vlasništvu 'Pavlović banke' iz Bijeljine.

Hrvatski članovi Pink Pantera osuđeni zbog krađe dragulja
Hrvatski članovi Pink Pantera osuđeni zbog krađe dragulja

Vesković je osuđen i za pokušaj pljačke pošiljke od 2,2 milijuna KM (1,12 milijuna eura) počinjen nešto poslije iste godine u okolici Sarajeva koju su priječili zaštitari zapucavši na napadače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Presudom je Veskoviću nametnuta obveza nadoknade štete koju je pretrpjela banka čija je pošiljka novca ukradena.

Vesković je sporazum o priznanju krivnje s Tužiteljstvom BiH sklopio ranije ovog mjeseca. Sud je  sporazum prihvatio, a Vesković se odrekao prava na žalbu pa je presuda postala pravomoćna.

Uz  crnogorsko, 41-godišnji Vesković ima i državljanstvo Srbije, a u BiH su za njim godinama tragali u sklopu istrage protiv veće skupine kriminalaca poznate pod nazivom 'Lutka'.

Tom je istragom u BiH obuhvaćeno više od 30 osoba, uglavnom povezanih s pljačkama, trgovinom drogom i iznudama. Njih 13 je 2017. godine osuđeno na više od 100 godina zatvora.

Vesković je godinama bio nedostupan bosanskohercegovačkom pravosuđu, a 2018. izručila ga je Hrvatska pošto je u Lepoglavi odslužio trogodišnju zatvorsku kaznu koja mu je izrečena zbog planiranja pljačke u Zagrebu.

U Hrvatskoj je uhićen 2015., zajedno s trojicom državljana Srbije i dvojicom iz BiH, a osuđeni su za planiranje napada na vozilo za prijevoz novca. Za njim traga i  Austrija zbog sumnje da je kao član bande 'Pink Panther' u tri pljačke ukrao satove i nakit u vrijednosti od 1,5 milijuna eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag