Obavijesti

News

Komentari 49

Čobanković: Ne bih da nisu stavili pepeljaru pred mene

Čobanković: Ne bih da nisu stavili pepeljaru pred mene
11

Ministar je platio samo 100 kuna kazne jer nije prekršio Zakon o zabrani pušenja na javnom mjestu, već Zakon o radu. Kandit je platio 500 kn

VIDEO

Ispričavam se svim građankama i građanima jer sam prekršio Zakon o zabrani pušenja u prostorijama gdje to nije dopušteno. Zahvaljujući medijima podnio sam sankcije, nemam primjedbi na zapisnik i platio sam svoju mandatnu kaznu. Eto, pokušat ću se kontrolirati da više ne počinim ovakav prekršaj, skrušeno je jučer pred brojnim novinarima rekaozborio poročni ministar poljoprivrede Petar Čobanković. Netom prije, glavni inspektor Državnog inspektorata Republike Hrvatske Kruno Kovačević naplatio mu je 100 kuna kazne jer je u ponedjeljak na sastanku u Šećeranskom domu u Osijeku zapalio cigaretu. Iako se isprva mislilo da će ministar Čobanković platiti 1000 kuna kazne, ispostavilo se da nije prekršio Zakon o zabrani pušenja na javnim mjestima nego Zakon o zaštiti na radu. U takvim je slučajevima kazna 100 kuna, a dodatnih 500 kuna platila je uprava Kandita koja je organizirala sastanak u Šećeranskom domu. Zakon inače predviđa da kaznu od 500 kuna plati onaj tko je nadređen prekršitelju, ali inspektor Kovačević je pojasnio da u ovom slučaju ne postoji netko nadređeni nego samo organizator sastanka. Čobanković je rekao kako su novine 24sata najzaslužnije što je njegov prekršaj rezultirao sankcijama, a inspektor Kovačević dodatno je pojasnio da fotografija objavljena u medijima može biti dovoljan povod i dokaz da se nekoga kazni.
- Ma ne bih ja da domaćini nisu izvadili pepeljare, ali ponukan njihovom inicijativom sam zapalioo sam. Htjeli su mi učiniti uslugu i, eto, lijepu su mi uslugu učinili.... A i bio je to težak sastanak, ozbiljne teme. Ma da nije bilo pepeljare... -, kajao se ministar i otkrio kako sve manje puši. Tvrdi da mu kutija traje čak dva dana, a na pitanje hoće li prestati pušiti neuvjerljivo kaže: “Možda...”. Poznato je da Cho zbog pušenja ima i zdravstvene probleme i smanjen kapacitet pluća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...