Obavijesti

News

Komentari 58

Čobi ishvalio Jadranku: Bilo je koji put teško trčati za vama

Čobi ishvalio Jadranku: Bilo je koji put teško trčati za vama
8

Aktualna Vlada je odradila svoju posljednju sjednicu prije predaje vlasti pobjedničkoj koaliciji. Od suradnika, samo je ministrica Dalić predala presjek iz svojeg resora

VIDEO

Vlada je u petak održala svoju posljednju sjednicu prije nego što vladajuću palicu predaju u ruke novoj vladi Zorana Milanovića. Još uvijek aktualna predsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je da iza sebe ostavlja čiste račune.

- Ostavljamo zaista uredne financije. Nema kostura u ormarima i članovima buduće vlade ostavljamo velik posao koji smo napravili i na koji možemo biti ponosni - rekla je Kosor. 

U zrak je podigla i pokazala podeblju knjigu plavih korica u kojoj je opširno izvješće o stanju u svakom pojedinom resoru. Rekla je da je u njemu sve što je njena vlada napravila posljednjih 2,5 godine. Najavila je da će od danas isto izvješće biti dostupno javnosti na stranicama Vlade. S javnosti je podijelila i što je u politici sama naučila.

- Naučila sam da ništa s nama ne počinje i da ništa s nama ne završava - rekla je Kosor i to isto poručila svojim nasljednicima.

Priliku da se međusobno pohvale iskoristio je i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

- Zahvaljujem se vama što smo imali prigodu biti dio Vlade, što ste nas izabrali za svoje suradnike. O vama kao predsjednici Vlade najbolje govore vaša djela i s ponosom možemo gledati na ono što smo učinili. Svatko od nas s ponosom može reći da je bio član Vlade Jadranke Kosor - rekao je Čobanković.

Osmijeh zadovoljstva na lice Kosorice izazvala je njegova opaska kako je bilo nekad teško pratiti tempo svoje šefice.

- Vaš radni kapacitet i potencijal je ponekad bilo teško pratiti. Digli ste ljestvicu i ponekad smo morali dobro trčati za vama da bismo vas stigli - priznao je ministar.

Jedino je ministrica financija Martina Dalić dala presjek iz svog resora te je podastrla stanje financija u državi. Zaključila je da će na kraju godine prihodi države biti veći od planiranog, a rashodi istovremeno manji, te da će deficit također biti manji od onog što su prognozirali.

Po njenoj bi procijeni u državnoj blagajni trebalo biti između 150 i 250 milijuna kuna više prihoda nego su planirali, a rashodi da će biti oko 400 milijuna kuna manji. Dodala je da je javni dug na kraju 11. mjeseca bio 154 milijardi kuna ili 44,5 posto BDP-a. Rekla je da je fiskalna politika u 2,5 godine bila pod pritiskom krize te da im je cilj bio očuvati vjerodostojnost fiskalne politike, kreditni rejting i mogućnost da mogu izlaziti na tržište kapitala. Dodala je i da su u prvih 15 dana ovog mjeseca isplatili plaće i mirovine, da će danas tijekom dana isplatiti i rodiljne naknade a u ponedjeljak i dječje doplatke. Kosorica je dodala da će u utorak isplatiti i pune božićnice od 1250 kuna državnim i javnim službenicima. Rekla je da će to uspjeti zahvaljujući preraspodjeli novca u proračunu i dodatnim uštedama. Kosorica je na kraju sjenice zahvalila novinarima za koje je rekla da ih osjeća kao da su dio obitelji.

Milinović: Nastojat ću biti konstruktivan u oporbi

HDZ-ov ministar zdravstva Darko Milinović poslao je oproštajno pismo. U njemu se zahvalio na suradnji te istaknuo kako je ponosan na svoj rad. 

- Na kraju ovog životnog razdoblja, zahvaljujem svim medijima na dosadašnjoj suradnji, na Vašoj ustrajnosti u praćenju moga rada i rada mojih suradnika, te na svim dobronamjernim kritikama koje su nas tjerale da dajemo još više od sebe u cilju uređenja sustava zdravstva i socijalne skrbi - stoji u pismu. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...