News

Komentari 1

Ćorić: Inicirali smo potpisivanje Memoranduma za čistoću otoka

Ćorić: Inicirali smo potpisivanje Memoranduma za čistoću otoka

Memorandum uzima u obzir ciljeve Pariškog sporazuma, Europskog zelenog sporazuma, ZEV o postizanju klimatski neutralne EU do 2050., zakonodavni paket Čista energija za sve Europljane

Hrvatski ministar okoliša i energetike Tomislav Ćorić istaknuo je u ponedjeljak, nakon neformalne videokonferencije ministara EU-a zaduženih za energetiku, da je Hrvatska inicirala potpisivanje Memoranduma o razumijevanju za provedbu Deklaracije o čistoj energiji za EU otoke.

- Hrvatska je inicirala potpisivanje Memoranduma koji je nastavak Deklaracije iz Vallete, a kojemu je cilj unaprijediti energetsku tranziciju na otocima uz poštivanje specifičnosti svakog otoka te proširiti i ojačati suradnju između država članica - rekao je ministar Ćorić, stoji u priopćenju za medije ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Ćorić je na videokonferenciji ministrima predstavio Memorandum o razumijevanju za provedbu Deklaracije o čistoj energiji za EU otoke (The Memorandum of Split).

Nakon videokonferencije Ćorić je podsjetio da su, za vrijeme hrvatskog predsjedanja EU-om, donijeta dva "značajna dokumenta" u području energetike - Zaključci o odgovoru na pandemiju bolesti COVID-19 u energetskom sektoru EU-a te spomenuti Memorandum.

Memorandum uzima u obzir ciljeve Pariškog sporazuma, Europskog zelenog sporazuma, ZEV o postizanju klimatski neutralne EU do 2050., zakonodavni paket Čista energija za sve Europljane te Nacionalne energetske i klimatske planove, navodi se u priopćenju.

Najčitaniji članci