News

Komentari 1

Čović: 'Ne očekujem probleme u komunikaciji s Milanovićem'

Čović: 'Ne očekujem probleme u komunikaciji s Milanovićem'

Dragan Čović u utorak je rekao kako je Milanović dobro upoznat sa stanjem u BiH te da s njim ima dobru komunikaciju od ranije pa se nada potpori

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u utorak kako ne očekuje probleme u komunikaciji s novoizabranim predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

- Apsolutno ne očekujem probleme u komunikaciji s gospodinom Milanovićem, rekao je Čović u izjavi za medije u Mostaru.

Na predsjedničkim izborima HDZ BiH i hrvatski birači iz te zemlje masovno su poduprli kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović, a Čović ističe kako nije vođena negativna kampanja prema novom predsjedniku.

- Mi smo što se tiče kampanje ovdje odradili sve najprofesionalnije. Zbog njegovih zasluga nismo ga nigdje povrijedili. Nigdje Zoran Milanović nije spomenut u negativnom kontekstu, istaknuo je. 

Čović je pojasnio kako je Milanović dobro upoznat sa stanjem u Bosni i Hercegovini te da s njim ima dobru komunikaciju od ranije. Odmah je nakon objave rezultata predsjedničkih izbora uputio čestitku Milanoviću, te izrazio očekivanje kako će Pantovčak i Banski dvori nastaviti podržavati Hrvate i BiH na njezinu europskom putu.

- Mi očekujemo kontinuitet politike Zagreba prema BiH i Hrvatima. Mislim da će se u tome kontekstu ta komunikacija zadržati s Plenkovićem i Milanovićem u smislu potpore BiH. Hrvatima i Bosni i Hercegovini prema euroatlantskim integracijama, dodao je. 
Najavio je skori susret s vodstvom HDZ-a Hrvatske dodajući kako se radi o sestrinskoj stranci.

Najčitaniji članci