News

Komentari 44

Čovjek koji sad vodi Ameriku ne vjeruje u evoluciju i klimatske promjene, ne voli gayeve...

Čovjek koji sad vodi Ameriku ne vjeruje u evoluciju i klimatske promjene, ne voli gayeve...

Pence ne vjeruje u evoluciju ni u klimatske promjene, protiv je medicinski potpomognute oplodnje. Za tržnicu u Bagdadu, jednu od najčešćih meta bombaša, rekao je da izgleda kao normalna tržnica u Indiani

Donald Trump ima koronu i u vojnoj je bolnici Walter Reed.

Njegove uobičajene dužnosti po protokolu sad obavlja potpredsjednik Mike Pence. 

Pogledajte video: Trump je u bolnici

Evolucija, klimatske promjene? Što je to?

Mike Pence ne vjeruje u evoluciju ni u klimatske promjene, protiv je gayeva i lezbijski i medicinski potpomognute oplodnje.

Michael Richard Pence rodio se 7. lipnja 1959. godine u Columbusu i po struci je odvjetnik. Od 2013. do 2017. bio je guverner Indiane.

Mike Pence ne vjeruje u evoluciju. 

Otkrio je to 2009. u intervjuu za Huffington Post: "Vjerujem da je Bog stvorio nebo i zemlju, mora i sve što je u njima."

- Dobro. Ali vjerujete li da je evolucijom Bog sve to stvorio?, pitali su ga dalje. 

"Kojim je to sredstvima učinio, ne bih mogao reći." 

Protiv je gayeva

Ispalo je da Mike Pence ne "vjeruje" niti u klimatske promjene, zbog čega je kao član Kongresa 2015. glasao protiv načina za smanjivanje zagađenja s CO2, pisao je Express.hr.

Osim toga je protiv homoseksualaca i lezbijki, uopće seksualnih manjina, zbog čega je 2015. potpisao zakon po kojem bi poslodavci imali pravo otpustiti svakog radnika koji se ne povinuje poslodavčevim vjerskim uvjerenjima. 

Apsolutno je za zabranu pobačaja, protiv metoda potpomognute oplodnje, 2003. je bio zagovornik intervencije u Iraku , a 2007. je konačno i posjetio Bagdad, te je za tržnicu Shorja rekao da izgleda "kao sasvim normalna otvorena tržnica u Indiani". 

A riječ je o jednoj od najčešćih meta bombaša samoubojica u toj zemlji.  

Lijepo piše 'ne diraj', a on dira

Kad je 2017. godine posjetio Kennedyjev svemirski centar, Mike Pence završio je na gotovo svim naslovnicama. 

Možda nije vidio

Tijekom razgledavanja Vehicle Assembly Building, postrojenja u kojem su se gradile rakete za Mjesec, poslije i za Space Shuttle,

Pence je s društvom došao do velikog titanskog poklopca za vrh rakete Orion iza kojega će se nalaziti padobran za sigurno slijetanje kapsule s astronautima pri povratku.

Potpredsjednik nije mogao odoljeti i cijelim lijevim dlanom iskušao je površinu tog dijela. Točno ispod velikog natpisa "DO NOT TOUCH", odnosno "NE DIRAJ", kao što se vidi na fotografiji.

Teško je zamisliti da je Pence nepismen, tek nešto manje vjerojatno je zamislivo da natpis nije vidio, jer je ispisan i velikim tiskanim slovima i u crvenoj boji.

Nije nimalo vjerojatno niti da nije vidio i natpis "kritični dio za svemirske letove" kao objašnjenje stroge zabrane.

A ipak ga je dotaknuo.
 

Najčitaniji članci