Obavijesti

News

Komentari 95

'Umirao u bolničkom krevetu, a sestre si peglale kosu i pušile'

'Umirao u bolničkom krevetu, a sestre si peglale kosu i pušile'
3

Kćer preminulog Pirovčana kaže kako je njezin tata ležao u krevetu ispovraćan i izmokren dok su sestre u šibenskoj bolnici jedna drugoj peglale kosu i pušile

VIDEO

Zbog odnosa dijela osoblja odjela neurologije šibenske opće bolnice prema pacijentu Timošenku Eraku (55) iz Pirovca koji je, nažalost, tamo umro šesti dan nakon što je doveden, na nogama je bio cijeli odjel neurologije. Na neprofesionalno liječenje i neprimjeren odnos još za vrijeme boravka njihovog oca, supruga žalile su se Smilja i Anđa Erak te sestra Gordana Barić. 

Nakon našeg upita vezanog uz njihove prigovore ravnatelj bolnice dr. Željko Burić tražio je očitovanje voditelja odjela. Prema očitovanju, stručna pogreška nije napravljena, ali se priznaje da je bilo određenih propusta u ponašanju zbog čega su suspendirane dvije sestre. 

- Sestre su s "elitnog dijela" jedinice intenzivnog liječenja premještene na  rad u smjenama - kaže ravnatelj Burić, a na pitanje je li to po njemu dovoljna «kazna» kazao je da je sve riješeno unutar službe i o tome ništa nije znao sve do našeg upita unatoč praksi da se o prigovorima obavještava i ravnatelj.

Timošensko Erak je u Opću bolnicu Šibenik dovezen 21. rujna. Prema laičkom mišljenju obitelji, s obzirom da mu je pozlilo, da je izgubio osjećaj desne ruke i da je šepao na desnu nogu, a usne su mu bile zakrivljene, doživio je moždani udar. No, liječnici su konstatirali začepljenje krvne žilice u mozgu uslijed slabe cirkulacije. Dva dana poslije čovjeku je bilo bolje, no treći nije izgledao dobro pa je obitelj tražila da mu se izmjeri temperatura. 

- Sestre su mi rekle da mu sama izmjerim temperaturu, a one su istovremeno jedna drugoj peglale kosu. Sljedeći dan tatu smo zatekle u katastrofalnom stanju. Kad smo ušle u sobu u kojoj je ležao bio je sav ispovraćan, dehidriran, a pored njega je stajala  posudica za povraćanje. Sestre ga nisu ni pogledale cijeli dan nego su pušile u svojoj sobi! Zar nije sramota da bolesnik koji povraća cijeli dan nije dobio ni žličicu čaja, ni bilo kakvu pomoć već je ispovraćan i sav izmokren ležao u polu svijesti, a infuziju je dobio nakon naše intervencije. A kad smo se žalile neurokirurgu dr. Alenu Gulinu zbog peglanja kose i pušenja kazao nam je da su samo dvije sestre na odjelu pa nemaju previše vremena za svakog pacijenta, a uostalom, zašto ne bi uređivale kosu ako imaju vremena! - tužna  i ogorčena ispričala nam je Timošenkova kćer Smilja.

Obitelj je i sljedećeg dana dočekao šok jer Timošensko nije bio u istoj sobi već u sobi za liječenje moždanog udara uz objašnjenje da je doživio drugi moždani udar tog dana, a prvi, kako su i same pretpostavile, onog dana kad je dovezen u bolnicu.

- Ne mogu vjerovati da su tek šesti dan na CT-u vidjeli moždani udar od prije šest dana! Da su ga vidjeli onda mogli su spriječiti ovaj drugi koban! Tata je bio u komi s mrtvim mozgom, a liječnik nam je rekao da će vjerojatno umrijeti, ali ako vozim mogu još otići sa snimkama u Split da neurolozi vide mogu li ga operirati. Naravno da tada više nisu mogli. To što su mu učinili doista je sramotno - optužile su neke djelatnike neurologije Opće bolnice Šibenik kćer Smilja, supruga Anđa Erak i sestra Gordana Barić.

Iako je po riječima obitelji ključno bila krivo postavljena dijagnoza u samom početku, jer se operacijom mogao spasiti život, a na pregled u Split nije poslan na vrijeme, u očitovanju liječnika ističe se da je prvi snimljeni CT mozga opisan kao uredan.  

- Uvidom u kompletnu medicinsku dokumentaciju i nakon razgovora sa svim osobljem odjela smatram da nije napravljena niti jedna stručna greška, ali nažalost, bilo je određenih propusta u ponašanju. Zbog toga su uvedene određene sankcije među sestrama - zaključuje voditeljica Odjela neurologije prim. dr. Anka Aleksić Shihabi. 

A prozvani dr. Alen Gulin priznaje kako je pokušao opravdati sestre, ali iskazuje i žaljenje ukoliko je svojim pristupom na bilo koji način uvrijedio obitelj. No, obitelj Erak se ne miri pa će sa svim snimkama i dokumentacijom i u inozemstvo kako bi potvrdili ili opovrgli liječničku pogrešku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca