Obavijesti

News

Komentari 19

Crna Gora bira predsjednika, a glavni favorit opet Đukanović

Crna Gora bira predsjednika, a glavni favorit opet Đukanović
1

Na glasačkom listiću neće biti niti jedan neovisni kandidat. Njih nekoliko je odustalo od utrke nakon što je vladajući DPS odlučio kandidirati Đukanovića

VIDEO

Crnogorci su u nedjelju krenuli na predsjedničke izbore i odlučivat će između sedam kandidata, a najviše šanse da postane novi crnogorski predsjednik ima dugogodišnji crnogorski čelnik Milo Đukanović.

Na glasačkom listiću neće biti niti jedan neovisni kandidat. Njih nekoliko je odustalo od utrke nakon što se vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) odlučila za tu dužnost kandidirati svog čelnika Mila Đukanovića. Podržali su je njezini koalicijski partneri na državnoj razini - Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrati (SD), Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i albanske stranke.

Kandidat koji u anketama kotira kao drugi po potpori birača je Mladen Bojanić, predstavnik jednog dijela oporbe - Demokratskog fronta (DF), Demokrata, Socijalističke narodne partije(SNP) i Građanskog pokreta URA.

Među kandidatima je i jedina žena koja se dosad kandidirala na predsjedničkim izborima, kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović.

Na nedjeljnim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, koje će pratiti preko 1.000 promatrača, po ocjeni analitičara favorit je Milo Đukanović, ispred zajedničkog kandidata dijela oporbe Mladena Bojanića te Draginje Vuksanović.

Đukanoviću je anketa Centra za demokratsku tranziciju dala 50,6 posto glasova i izglede za pobjedu u prvom krugu. Drugi po broju glasova po anketama mogao bi biti Bojanić, koji dobiva 35 posto, dok su svi drugi ispod 10 posto.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.