Crna Gora uhitila Sinđelića i u ekstradicijskom je pritvoru | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 5

Crna Gora uhitila Sinđelića i u ekstradicijskom je pritvoru

Sašu Sinđelića osudio je Županijski sud u Vukovaru 2012. godine na 21 godinu zatvora zbog ubojstva Mirka Fotesa 2002. Presuda je postala pravomoćna 28. veljače 2012.

VIDEO

Podgorički Viši sud odredio je ekstradicijski pritvor Saši Sinđeliću, svjedoku pokajniku crnogorskog Specijalnog tužiteljstva u slučaju pokušaja državnog udara u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora 2016., na zahtjev Hrvatske koja ga je pravomoćno osudila na 21 godinu zatvora zbog ubojstva počinjenog na njezinom teritoriju. 

Kako je u utorak za Hinu priopćila savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović, Sinđeliću je ekstradicijski pritvor određen jer je za njim raspisana Interpolova potjernica.

"Sudac istrage Višeg suda u Podgorici odredio je ekstradicijski pritvor Saši Sinđeliću zbog postojanja potjernice Interpola", rekla je Muzurović.

Crnogorska uprava policije priopćila je da je Saša Sinđelić uhićen na temelju međunarodne potjernice NCB Interpol Zagreb.

Potjernica je, kako navedeno u priopćenju crnogorske policije, raspisana zbog izdržavanja kazne zatvora po pravomoćnoj presudi u trajanju od 21 godinu, "na koju je osuđen zbog kaznenog djela ubojstva i kaznenog djela teške krađe počinjenih na teritoriju Republike Hrvatske".

Sašu Sinđelića osudio je Županijski sud u Vukovaru 2012. godine na 21 godinu zatvora zbog ubojstva Mirka Fotesa 2002. Presuda je postala pravomoćna 28. veljače 2012.

Viši sud u Podgorici prethodno je, odlukom od 22. travnja, odbio zahtjev Republike Hrvatske za izručenje Saše Sinđelića. Kako je Hini u utorak pojašnjeno iz podgoričkog Višeg suda, zahtjev za izručenje tada je odbijen jer se u tom trenutku Sinđelić nije nalazio na teritoriju Crne Gore.

"Saša Sinđelić se u trenutku donošenja odluke o odbijanju izručenja nije nalazio u Crnoj Gori, tako da njegovo izručenje Republici Hrvatskoj nije bilo moguće”, priopćeno je Hini iz Višeg suda u Podgorici.

U međuvremenu je Sinđelić 17. lipnja ilegalno došao u Crnu Goru, tvrdeći da mu je u Srbiji život u opasnosti. Budući da je za njim bila raspisana Interpolova tjeralica, on je uhićen te je nakon saslušanja kod suca istrage smješten u ekstradicijski pritvor.

“Postupak o zahtjevu Republike Hrvatske za izručenjem Saše Sinđelića vraćen je na početak i sud će se o tom zahtjevu izjasniti u zakonskom roku”, doznaje se na Višem sudu.     

Sinđelić je bio glavni svjedok pokajnik crnogorskog Specijalnog tužiteljstva u sudskom procesu protiv četrnaest optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora. Na temelju njegovog iskaza svi okrivljeni, među njima dvojica agenata Ruske obavještajne službe i dvojica čelnika oporbenog demokratskog fronta, osuđeni su za pokušaj prevrata u Crnoj Gori na ukupno 69 godina zatvora.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

VIDEO Trump preživio atentat, sad se oglasio: Moramo biti zajedno! Hvala vam na podršci
IZ MINUTE U MINUTU

VIDEO Trump preživio atentat, sad se oglasio: Moramo biti zajedno! Hvala vam na podršci

Na skupu Donalda Trumpu čuli su se pucnji, on je pao na tlo a zatim su ga zaštitari podigli i odveli. Pucnjava se istražuje kao mogući pokušaj atentata. Napadač je ubijen, a poginuo je još jedan sudionik skupa

VIDEO Nevrijeme iz Slovenije stiglo do Hrvatske: 'Vjetar je bacao stvari, a onda kiša i led'
OLUJNE ĆELIJE

VIDEO Nevrijeme iz Slovenije stiglo do Hrvatske: 'Vjetar je bacao stvari, a onda kiša i led'

Temperatura je bila 32°C i odjednom iz smjera Slovenije stigla siva naoblaka, pa crni oblaci, govori čitatelj 24sata
HNS skrivao od koga je kupio šalove za navijače. A  onda šok: 'Jasno je zašto su to tako tajili'
POGLEDAJTE PRESUDU

HNS skrivao od koga je kupio šalove za navijače. A onda šok: 'Jasno je zašto su to tako tajili'

Plus+ Nakon godinu dana, tek po sudskom nalogu su iz nogometnog saveza otkrili da su šalove kupili za skoro 138.000 eura od tvrtke ''Vatreni ponos'' kojoj je to prvi i jedini posao. A na računu je bio još jedan neobični detalj...