Obavijesti

News

Komentari 10

Crni tartuf kapitalac pronađen u Istri: Težak je gotovo pola kile!

Crni tartuf kapitalac pronađen u Istri: Težak je gotovo pola kile!
2

Crni tartuf vrijedi kod lovca preko 300 eura ali poslužen stolu može, ovisno o izboru jelovnika koštati čak i 1.000 eura, objašnjava suorganizator Prvog ovogodišnjeg sajma tartufa Robert Marušić

VIDEO

Istarski tartuf kapitalac, težak čak 465 grama pronađen je između Buzeta i Huma, u dolinama rijeke Mirne.  Na Sajmu tartufa u Buzetu pojavio se u nedjelju pred samo zatvaranje, oko 20 sati.

- Tartufar ga je “ulovio” ispod Huma prema Buzetu, kod izvora jedne rječice pritoke rijeke Mirne. Lov na Tuber Aestivum, istarski crni tartuf službeno je započeo 1. lipnja, a prema prvim sajamskim informacijama sezona neće biti jako izdašna ali će tartufi biti veliki. U Istri su takvi primjerci poznati kao Jokeri - rekao je suorganizator Prvog ovogodišnjeg sajma tartufa Robert Marušić.

On je na kapitalca-jokera odmah reagirao i rezervirao ga za buzetski restoran Stara Oštarija gdje će u nedjelju 13. lipnja biti predstavljen i konzumiran isključivo vip gostima koji će stići  iz Zagreba. Tartuf će se “ribati” na čak sedam sljedova raznih jela. Voditelj restorana, Marušićev sin Matej oduševljen je jer sezona nije gotovo ni započela, a već se u u Istri, gdje je pogodno podneblje za tu skupu  deliciju, pronašao tartuf od pola kilograma!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pripremit će ga moj sin Matej u sedam sljedova. Najprije će se poslužiti couver, svježi kravlji sir s tartufima, domaći pršut i sir tartufi, krem juha od vrganja s tartufima, “štracade s tartufima” (lazanji široki), rižanska pastrva filetirana s tartufima, pjenušac iz Vrha, biftek s tartufima i topli buzetski kolač s tartufima. Za prvi dio poslužit će se malvazija koja koja nosi ime Buzet, a za drugi dio slijeda planiran je teran koji nosi ime Buzet. Tartuf mojom odlukom ostaje u Istri! Zašto? Jer da ode izvan, nikada neće prekupci priznati da je iz Istre. I zato će se konzumirati u Buzetu, u nedjelju - pojasnio je Marušić svoje razloge.

Dodao je da su bijeli tartufi čak desetak puta skuplji od crnih, no i crni pronalaze put do istančanog nepca kakvog “hedonista”.  Lijepi i veliki primjerci tartufa  dogovaraju se posebno sa lovcem tartufarom.

- Ovaj crni tartuf vrijedi kod lovca preko 300 eura ali poslužen stolu može, ovisno o izboru jelovnika koštati čak i 1.000 eura. Da je kojim slučajem u pitanju takav bijeli, koji se lovi od rujna do prosinca, koštao bi 2.000 eura, a na stolu uz teran i malvaziju postigao bi preko 7.000 eura - kazao je Marušić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1