Obavijesti

News

Komentari 0

'Cro kartica u srijedu na Vladi'

'Cro kartica u srijedu na Vladi'
1

Na pitanje želi li i dalje biti ministar turizma, Cappelli je rekao da o tome odlučuje premijer, a da je on svojim znanjem i iskustvom na raspolaganju HDZ-u

VIDEO

Ministar turizma Gari Cappelli u utorak je izjavio kako očekuje da će se ove sezone ostvariti 30 posto prošlogodišnjeg turističkog rezultata, jer se Hrvatska dokazala u borbi protiv koronavirusa i to je prepoznato na tržištu.

"Nisam optimist, nego sam realan", rekao je Cappelli u Opatiji, gdje je u Ugostiteljskoj školi potpisao ugovor o dodjeli novca za pokretanje Regionalnog centra kompetentnosti. 

Kazao je da je rana aktivnost u hrvatskom turizmu, usporedno s ublažavanjem mjera, a temeljem preporuka struke, rezultirala velikim interesom za dolazak u Hrvatsku.

"Gdje postoji takav red za ulaz u zemlju, u tri ili četiri kolone?", pitao je Cappelli.

Istaknuo je da već sad neki objekti u Dalmaciji moraju odbijati booking u kolovozu jer su puni.

Cappelli: 33 tisuće turista u Hrvatskoj je dobar početak
Cappelli: 33 tisuće turista u Hrvatskoj je dobar početak

Potrebno je strpljenje za otvaranje zemalja emitivnih tržišta. Razumijem moje kolege ministre koji su djelomično u bojazni, a ujedno štite svoju ekonomiju, rekao je Cappelli. No, istaknuo je, nakon 15. lipnja se otvaraju praktično sve granice unutar EU-a, a Hrvatska razmišlja da tada bilateralno otvorila granice i za BiH i Izrael. 

Najavio je da će se u srijedu na Vladi naći točka o Cro kartici, pri čemu će se, odobriti njena uporaba. Od 1. srpnja kreće u optjecaj, rekao je.  

Na novinarsko pitanje o najavljenom portalu za booking u Hrvatskoj, Cappelli je kazao da se time željelo pomoći domaćim privatnim iznajmljivačima da plaćaju manje provizije web portalima.

"Imamo dva-tri web portala za booking iz inozemstva. Nemamo ništa protiv turističkih agencija ni web portala koji uredno plaćaju poreze u Hrvatskoj, no na razini cijele Europe je problem portala koji ne plaćaju porez nigdje, jer se ne zna gdje im je sjedište", kazao je Cappelli.

Cappelli: Dogovaraju se detalji, otvaranje granice za 5 zemalja
Cappelli: Dogovaraju se detalji, otvaranje granice za 5 zemalja

O pronalaženju rješenja za ovaj problem se na razini EU razgovara nekoliko godina, rekao je.

Upitan za ocjenu svoga ministarskog mandata, naveo je da je u tom razdoblju povećano investiranje u hrvatski turizam za 55 posto, zaposleno novih 20.000 radnika u ugostiteljstvu i turizmu, u tri sezone dovedeno 60 milijuna turista i ostvarene tri najbolje sezone dosad.

"Nakon tih rezultata mogu mirno u turističku mirovinu", rekao je.

Na pitanje želi li i dalje biti ministar turizma, Cappelli je rekao da o tome odlučuje premijer, a da je on svojim znanjem i iskustvom na raspolaganju HDZ-u.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić rekao je da HTZ intenzivno radi na promociji Hrvatske na svim tržištima, u očekivanju otvaranja granica.

Komentirajući pokušaje nekih zemalja da zadrže svoje građane u turizmu unutar svojih granica, Staničić je rekao da će sigurno dio tih turista ostati u svojoj zemlji, ali da će mnogi sigurno doći i u Hrvatsku. Mi imamo prednost zahvaljujući blizini emitivnih tržišta i dobroj cestovnoj povezanosti, istaknuo je.

 Govoreći o najavljenom web portalu, naveo je da privatni smještaj zaslužuje snažniju promociju. To bi bio zajednički registar svih pružatelja usluga u turizma s promotivnom namjenom, dodao je direktor HTZ. 

Cappelli o otvaranju granica za turiste: Ovo je generalna proba
Cappelli o otvaranju granica za turiste: Ovo je generalna proba

 Staničić je boravio u utorak na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki pokraj Opatije, gdje je otvoren novi aneks zgrade fakulteta.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.