Obavijesti

News

Komentari 1

Čudo u bolnici: Preživjele operaciju i sprijateljile se

Čudo u bolnici: Preživjele operaciju i sprijateljile se
3

ZAGREB: Suzanu Rottman i Ankicu Karneval povezala je operacija aorte, a tada su otkrile da im se životi i u drugim stvarima podudaraju

VIDEO

Suzana Rottmann (43) čudom je preživjela, a život joj je spasio dr. Vedran Ćorić s KBC-a Rebro koji joj je na puknutoj aorti u srcu napravio luk od teflona. Ankica Karneval (53) također je čudom preživjela, a njezin život spasio je dr. Igor Rudež iz KB-a Dubrava koji joj je duž cijele ispucane aorte uveo umjetnu, plastičnu aortu. Ankici je aorta pukla u noći na 1. studenog 2003. godine, a Suzani na isti datum četiri godine poslije, 2007.  Obje žene već su svi bili otpisali i jedino su dvojica liječnika vjerovala u njihov spas. Suzanu i Ankicu, obje samohrane majke s po dvije kćeri, ova su dramatična iskustva i niz podudarnosti na kraju spojili pa su sada dobre prijateljice.
O Suzani smo kao o medicinskom čudu pisali u 24sata prošlog Božića, a u medijima ju je vidjela i gospođa Ankica. Fascinirana Suzaninom pričom javila joj se i ponudila svoje prijateljstvo.
Budući da Suzana ima i tešku materijalnu situaciju, Ankica joj pokušava olakšati i uljepšati život pozivajući je na sve moguće tretmane u svoj kozmetički salon Senti Diem u zagrebačkom naselju Špansko. U zajedničkim druženjima našle su niz podudarnosti počevši od toga da su obje bile energične žene na kojima nije bilo nikakvih vidljivih simptoma bolesti pa do načina kako su liječnici obavili njihove operacije.
Obje su prošle proceduru hlađenja tijela na 16 stupnjeva dok traje operacija srca. Obje su zahvalne svojim liječnicima što su napravili čudo i spasili im živote.
- Suzanine male, hrabre kćeri koje brinu za svoju mamu beskrajno su se dojmile mene i mojih već odraslih kćeri. Jednostavno smo ih morali upoznati - kaže Ankica Karneval ponosna na svoju novu prijateljicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.