Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Čudo u bolnici: Preživjele operaciju i sprijateljile se

ZAGREB: Suzanu Rottman i Ankicu Karneval povezala je operacija aorte, a tada su otkrile da im se životi i u drugim stvarima podudaraju

Danko Vučinović
Foto: Danko Vučinović
1 komentara

Suzana Rottmann (43) čudom je preživjela, a život joj je spasio dr. Vedran Ćorić s KBC-a Rebro koji joj je na puknutoj aorti u srcu napravio luk od teflona. Ankica Karneval (53) također je čudom preživjela, a njezin život spasio je dr. Igor Rudež iz KB-a Dubrava koji joj je duž cijele ispucane aorte uveo umjetnu, plastičnu aortu. Ankici je aorta pukla u noći na 1. studenog 2003. godine, a Suzani na isti datum četiri godine poslije, 2007.  Obje žene već su svi bili otpisali i jedino su dvojica liječnika vjerovala u njihov spas. Suzanu i Ankicu, obje samohrane majke s po dvije kćeri, ova su dramatična iskustva i niz podudarnosti na kraju spojili pa su sada dobre prijateljice.
O Suzani smo kao o medicinskom čudu pisali u 24sata prošlog Božića, a u medijima ju je vidjela i gospođa Ankica. Fascinirana Suzaninom pričom javila joj se i ponudila svoje prijateljstvo.
Budući da Suzana ima i tešku materijalnu situaciju, Ankica joj pokušava olakšati i uljepšati život pozivajući je na sve moguće tretmane u svoj kozmetički salon Senti Diem u zagrebačkom naselju Špansko. U zajedničkim druženjima našle su niz podudarnosti počevši od toga da su obje bile energične žene na kojima nije bilo nikakvih vidljivih simptoma bolesti pa do načina kako su liječnici obavili njihove operacije.
Obje su prošle proceduru hlađenja tijela na 16 stupnjeva dok traje operacija srca. Obje su zahvalne svojim liječnicima što su napravili čudo i spasili im živote.
- Suzanine male, hrabre kćeri koje brinu za svoju mamu beskrajno su se dojmile mene i mojih već odraslih kćeri. Jednostavno smo ih morali upoznati - kaže Ankica Karneval ponosna na svoju novu prijateljicu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message