Obavijesti

News

Komentari 11

Curica s kojom se tata bacio pod vlak ponovno uči hodati

Curica s kojom se tata bacio pod vlak ponovno uči hodati
3

Otac male Scarlett (3) bio je depresivan nakon rastanka od njene majke. Uzeo je kćerkicu i stao s njom na prugu. Na njih je naletio jureći vlak. Scarlett je preživjela

VIDEO

Scarlett Straw (3) pokazala je svima šta sve može napraviti snaga volje. Bila je na rubu smrti nakon što ju je udario jureći vlak dok ju je u naručju držao njen otac koji je stajao na tračnicama. Čeljust joj je bila potpuno smrskana, ruka slomljena, noga izmrcvarena, a na stražnjem dijelu glave imala je golemu ranu. Njezin otac preminuo je na mjestu. Nju su helikopterom prevezli do dječje bolnice u Yorkshireu. 

Operirali su je 13 sati

Liječnici su njenoj majci rekli kako je Scarlett u vrlo teškom stanju te da ne znaju hoće li preživjeti. Sve i da uspije preživjeti, predviđali su da će joj mozak biti oštećen. Tri kirurga operirali su djevojčicu 13 sati. Probudili su je dan nakon operacije i oduševili se vidjevši kako nesreća nije ostavila posljedice na njenom mozgu. Zbog strašnih bolova bila je pod sedativima tri tjedna.

Sada, nakon tri i pol mjeseca, Scarlett se čudesno oporavlja nakon nekoliko operacija i 45 dana provedenih u bolnici. Na stravičnu nesreću podsjeća ju samo metalni okvir koji je pričvršćen za kost noge raznim šipkama i vijcima. Okvir će nositi do sljedeće godine. Sa fizioterapeutima svakoga dana vježba kako bi mogla normalno hodati.

Curica nema očitih psihičkih trauma

Scarlettina majka Samantha kaže kako je njena kćer svjesna svega što se desilo na tračnicama, no ističe da curica nema nikakvih psihičkih trauma. 

- Možda ću sada zvučati čudno, ali duboko u sebi znam da moj pokojni muž nije želio nauditi našoj kćeri. Voli je i mene i nju. Malo prije nesreće on i ja smo se razdvojili te je bio depresivan. Imao je problema i učinio je to što je učinio - rekla je Samantha za Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu
102 GODINE OD ROĐENJA FRANJE

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu

Plus+ Franjo Tuđman rodio se 14. svibnja 1922. u Velikom Trgovišću. U povijest je ušao kao prvi hrvatski predsjednik, no obiteljsko stablo mu je isprepleteno tragedijama, usponima i padovima...

Doktor koji je spasio bebu iz smeća za 24sata: 'Bila je u krpi, 15 minuta ju je dijelilo od smrti'
DETALJI DRAME U ZAPREŠIĆU

Doktor koji je spasio bebu iz smeća za 24sata: 'Bila je u krpi, 15 minuta ju je dijelilo od smrti'

Procijenili smo da je rođeno prije maksimalno 30 minuta, da je prošlo još 15 minuta, ne bi preživjelo. Novorođenče nije bilo umotano u deku nego neku maramu, koja je bila poput one krpe za poliranje auta - otkriva za 24sata dr. Borna Pribanić.
Apokaliptične scene sa sjevera Ukrajine: 'Ovo bi mogla postati masovna grobnica. Rusi  su tu...'
VOVČANSK POD TEŠKIM NAPADOM

Apokaliptične scene sa sjevera Ukrajine: 'Ovo bi mogla postati masovna grobnica. Rusi su tu...'

Napreduju po gradu i ulaze ljudima u kuće. Ovo je samo prvi val, testiraju našu obranu, kažu ukrajinski branitelji Vovčanska...