Obavijesti

News

Komentari 30

Darinko Kosor: Ne glasajte za J. Friščića, to je glas za HDZ

Darinko Kosor: Ne glasajte za J. Friščića, to je glas za HDZ
5

Križevci: Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor istaknuo da je realizacija 10 točaka gospodarskog programa HSLS-a pitanje opstanka hrvatskog gospodarstva i društva

VIDEO

Krećemo u kampanju ne samo da bi ostvarili saborske mandate nego i da pokradenu Hrvatsku vratimo hrvatskom narodu i hrvatskim građanima - poručio Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, najavljujući iz Bjelovaru s izborne skupštine županijskog HSLS-a početak izborne kampanje za drugu izbornu jedinicu. Pred više od 300 okupljenih stranačkih kolega Kosor je poručio vladajućoj koaliciji HDZ-a i HSS-a da građanima više ne prodaju demagogiju spominjući ne odlaske u Beograd, jer tamo se ne odlaziveć 20 godina, no zato se zahvaljujući koaliciji odlazi u Budimpeštu po cijenu nafte i plina.

- Ako imaju imalo poštenja i obraza neka to spriječe - kazao je dodajući da više ne spominju ni hrvatske generale jer su ih upravo ministri ove Vlade otpremili u Haag.

Vladajuća koalicija, kaže, čini sve da zamagli gospodarsku situaciju i teško socijalno stanje, a HSLS želi to promijeniti i zato nudi konkretna rješenja poput programa u deset točaka koji bi trebao biti spas za malo i srednje poduzetništvo. Obraćajući se posebno seljacima bjelovarske i susjedne Koprivničko-križevačke županije pozvao ih je da više ne glasaju za HSS i Josipa Friščića jer time samo daju glas za HDZ i daljnje propadanje Hrvatske.

U nastavku skupa delegati izborne skupštine za predsjednika županijskog HSLS-a izabrali su Alena Baščevana, aktualnog dožupana BBŽ-a koji je županijski HSLS vodio i dosad ali kao vršitelj dužnosti. U svom istupu Baščevan je među ostalim najavio i raskidanje koalicijskog ugovora s HDZ-om i HSS-om na lokalnoj razini te najavio da će HSLS dok je ovo rukovodstvo na njegovu čelu na izbore izlaziti isključivo samostalno. Izbornu skupštinu pozdravili su i Davor Žmegač, predsjednik Središnjeg vijeća stranke te Velimir Srića i Dario Hrebak, predsjednici zagrebačkog i bjelovarskog HSLS-a.

'Po mišljenje o cijeni plina morat ćemo ići u Peštu'

Nije nikakva novost da Hrvati već 20 godina ne idu po političko mišljenje u Beograd, to je obična demagogija, no za 15 dana, kad MOL može postati većinski vlasnik Ine, prešutno uz odobrenje Vlade, sutra ćemo po cijenu plina i struje ići u Peštu po mišljenje, i o tome bi trebala razmisliti predsjednica Vlade, hoće li ići u Peštu, a ne u Beograd, kamo odavno ne idemo, obrušio se predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u Križevcima na istupe vodećih HDZ-ovaca koji 'hvale' odlučnost premijerke Kosor u obrani nacionalnih interesa.

Kosor je u Križevcima sudjelovao na obnoviteljskoj skupštini ogranka stranke, na kojoj je za novog predsjednika izabran ekonomist Tomislav Tkalec, a za potpredsjednike poduzetnik Goran Delić, Bruno Deković i Vlatko Vargić. Kosor je upozorio da jedino uz veliki rad i znoj može doći do gospodarskog oporavka u Hrvatskoj, podsjećajući da očekuje podršku od malih i srednjih poduzetnika, kojima je, na čak 170.000 adresa poslao poziv da će ih zastupati kroz gospodarski program HSLS-a sažet u 10 točaka. Mišljenja je da ni HDZ i HSS na jednoj, kao ni SDP s Kukuriku koalicijom, u tome ne mogu pomoći Hrvatskoj.

- Već danas se mogu procijeniti rezultati izbora, ni HDZ ni Kukuriku neće osvojiti apsolutnu većinu nego će morati koalirati s jednom, dvije ili više stranaka da bi imali većinu. Ako dobijemo podršku šireg kruga poduzetnika, kao i poljoprivrednih proizvođača razočaranih i politikom HSS-a, uvjeren sam da možemo osvojiti toliko mandata da bez nas nema većine - tvrdi Kosor, dodajući da buduća Vlada mora biti temeljena ne na sinekurama i privatnim interesima već na programu za spas Hrvatske, a mali i srednji poduzetnici su najvažniji za spas hrvatskog gospodarstva, a ne velike korporacije.

"Siguran sam da Rohatinski neće samostalno na izbore"

Kosor se osvrnuo i na spekulacije da će se guverner HNB-a Željko Rohatinski upustiti u politiku.

- Rohatinski je prije dva dana jasno rekao kao građanin da će razmisliti hoće li se politički angažirati, dakle bili su netočni navodi medija da je on već donio odluku. Ja sam siguran da na izbore neće izaći sam s nezavisnom listom, jer za stvaranje neke nezavisne liste tri mjeseca prije izbora nema mogućnosti - misli predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Govoreći o potrebi promjene zakona o radu, ponovio je da očekuje da to bude protumačeno kao liberalna ideja, obzirom na to da Hrvatska ima najrigidniji takav zakon u Europi. Cilj je, kaže Kosor, da zakon bude fleksibilan kako bi se radnika lako zaposlilo ali i lako otpustilo, jer kako će poduzetnik uopće moći zapošljavati ako neće moći otpuštati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...