Obavijesti

News

Komentari 107

Zagrepčanin: 'Uzet ću dizalicu da vidim baku i djeda u domu'

Zagrepčanin: 'Uzet ću dizalicu da vidim baku i djeda u domu'

Na telefonu sam svaki dan. Djed je dobrog zdravlja pa preko njega saznajem sve i kako im je. Posebno mi je teško za baku jer je postala dementna i ne može govoriti, to mi pada posebno teško, rekao je Slaven

VIDEO

Djeda i baku koji su me praktički odgojili nisam vidio već 12 tjedana. Jako mi nedostaju i za njih ću napraviti sve, neka košta, rekao nam je to Slaven Batistić iz Zagreba, koji je objavio oglas u kojem traži dizalicu s kojom bi mogao barem preko prozora vidjeti, kako je sam rekao, “starce”.

POGLEDAJTE VIDEO: Korona u Varaždinskoj županiji

Pokretanje videa...

liječnici stigli u varaždinsku bolnicu 01:12

- U potrazi sam za pokretnom dizalicom ili bilo kojom improvizacijom da se mogu popeti na četvrti kat. Ideja je da mi se ustupi vozilo za Božić, a vozača ne trebam, sve mogu odraditi sam. Stroj mi treba na sat-dva - napisao je Slaven u objavi. U razgovoru nam je rekao da je s djedom u kontaktu, ali da baka nije dobro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Prvi Hrvat se cijepio: 'Žalosti me što ljude treba uvjeravati da je cijepljenje nužno i sigurno'
Prvi Hrvat se cijepio: 'Žalosti me što ljude treba uvjeravati da je cijepljenje nužno i sigurno'

- Na telefonu sam svaki dan. Hvala bogu, djed je dobrog zdravlja pa preko njega saznajem sve i kako im je. Posebno mi je teško za baku jer je postala dementna i ne može više govoriti, to mi pada posebno teško i baš zbog nje želim sve ovo organizirati. Baka je bila jako društvena osoba, voljela je ljude i nikad nisam mogao zamisliti da joj se ovo može desiti. Nažalost, imala je i moždane udare te je stvarno u teškom stanju - govori nam u dahu Slaven i dodaje kako su mu se već javili neki ljudi, a posebno ga veseli da su mu se javili vatrogasci iz Sesveta, koji su ponudili pomoć.

- Kako sam trenutačno u Njemačkoj poslom, ne mogu svima odgovarati na pozive, ali jako je puno ponuda i to mi je jako drago. Momci, vatrogasci iz Sesveta, ponudili su pomoć i sretan sam zbog toga. Sve ću riješiti kad se vratim u Zagreb, a htio bih ih posjetiti za Božić ili barem na Badnjak. Iako baki to ništa više ne znači, meni je bitno i ne želim da im išta fali. Oni su mi sve - rekao je Slaven.

Nevezano za ovaj slučaj, nazvali smo tvrtku koja se bavi iznajmljivanjem ovakvih strojeva i pitali jesu li imali već ovakvih slučajeva.

- Zasad još nismo, prvenstveno smo u građevini, ali u zadnje vrijeme imamo puno posla oko dizanja namještaja pa ubacivanja preko prozora. Iznajmljivanje je oko 300 kuna po satu, a minimalna rezervacija je četiri sata plus 15 kuna po kilometru za dolazak i odlazak - rekli su iz firme Zagrebački Mamut.

Dirljiva poruka doktorice svima onima koji se protive nošenju maski: 'Stavite se u moju kožu'
Dirljiva poruka doktorice svima onima koji se protive nošenju maski: 'Stavite se u moju kožu'

Ovo nije prvi slučaj da ljudi dizalicom posjećuju svoje najmilije. Obitelj umirućega korisnika doma za starije ljetos je unajmila građevinsku dizalicu kako bi se kroz prozor zgrade mogla oprostiti s njim jer se u posjet nije moglo, otkrila je pučka pravobraniteljica Lora Vidović.

Kćeri preminulog o tom, za njih emocionalno vrlo teškom trenutku, ne mogu pričati, no njihova je pritužba pravobraniteljici urodila plodom - na snazi je epidemiološka mjera koja obiteljima omogućuje da se oproste s umirućim u domovima za starije, ali da nitko nije zaražen koronom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a