News

Komentari 107

Zagrepčanin: 'Uzet ću dizalicu da vidim baku i djeda u domu'

Zagrepčanin: 'Uzet ću dizalicu da vidim baku i djeda u domu'

Na telefonu sam svaki dan. Djed je dobrog zdravlja pa preko njega saznajem sve i kako im je. Posebno mi je teško za baku jer je postala dementna i ne može govoriti, to mi pada posebno teško, rekao je Slaven

Djeda i baku koji su me praktički odgojili nisam vidio već 12 tjedana. Jako mi nedostaju i za njih ću napraviti sve, neka košta, rekao nam je to Slaven Batistić iz Zagreba, koji je objavio oglas u kojem traži dizalicu s kojom bi mogao barem preko prozora vidjeti, kako je sam rekao, “starce”.

POGLEDAJTE VIDEO: Korona u Varaždinskoj županiji

- U potrazi sam za pokretnom dizalicom ili bilo kojom improvizacijom da se mogu popeti na četvrti kat. Ideja je da mi se ustupi vozilo za Božić, a vozača ne trebam, sve mogu odraditi sam. Stroj mi treba na sat-dva - napisao je Slaven u objavi. U razgovoru nam je rekao da je s djedom u kontaktu, ali da baka nije dobro.

- Na telefonu sam svaki dan. Hvala bogu, djed je dobrog zdravlja pa preko njega saznajem sve i kako im je. Posebno mi je teško za baku jer je postala dementna i ne može više govoriti, to mi pada posebno teško i baš zbog nje želim sve ovo organizirati. Baka je bila jako društvena osoba, voljela je ljude i nikad nisam mogao zamisliti da joj se ovo može desiti. Nažalost, imala je i moždane udare te je stvarno u teškom stanju - govori nam u dahu Slaven i dodaje kako su mu se već javili neki ljudi, a posebno ga veseli da su mu se javili vatrogasci iz Sesveta, koji su ponudili pomoć.

- Kako sam trenutačno u Njemačkoj poslom, ne mogu svima odgovarati na pozive, ali jako je puno ponuda i to mi je jako drago. Momci, vatrogasci iz Sesveta, ponudili su pomoć i sretan sam zbog toga. Sve ću riješiti kad se vratim u Zagreb, a htio bih ih posjetiti za Božić ili barem na Badnjak. Iako baki to ništa više ne znači, meni je bitno i ne želim da im išta fali. Oni su mi sve - rekao je Slaven.

Nevezano za ovaj slučaj, nazvali smo tvrtku koja se bavi iznajmljivanjem ovakvih strojeva i pitali jesu li imali već ovakvih slučajeva.

- Zasad još nismo, prvenstveno smo u građevini, ali u zadnje vrijeme imamo puno posla oko dizanja namještaja pa ubacivanja preko prozora. Iznajmljivanje je oko 300 kuna po satu, a minimalna rezervacija je četiri sata plus 15 kuna po kilometru za dolazak i odlazak - rekli su iz firme Zagrebački Mamut.

Ovo nije prvi slučaj da ljudi dizalicom posjećuju svoje najmilije. Obitelj umirućega korisnika doma za starije ljetos je unajmila građevinsku dizalicu kako bi se kroz prozor zgrade mogla oprostiti s njim jer se u posjet nije moglo, otkrila je pučka pravobraniteljica Lora Vidović.

Kćeri preminulog o tom, za njih emocionalno vrlo teškom trenutku, ne mogu pričati, no njihova je pritužba pravobraniteljici urodila plodom - na snazi je epidemiološka mjera koja obiteljima omogućuje da se oproste s umirućim u domovima za starije, ali da nitko nije zaražen koronom.

Najčitaniji članci