Obavijesti

News

Komentari 109

'Da, rekao sam Raspudiću da je majmun. Nasrnuli su na mene'

'Da, rekao sam Raspudiću da je majmun. Nasrnuli su na mene'

Tijekom cijele sjednice iskrilo je između Zekanovića i ostalih zastupnika.

VIDEO

Zaiskrilo je na sjednici Antikorupcijskog vijeća. Saborski zastupnici okupili su se kako bi saslušali bivše članove Uprave Ine o načinu upravljanja tvrtkom. Pozvani su bili i premijer Plenković, bivši ministar Ćorić te razriješeni hrvatski članovi uprave Ine Niko Dalić, Barbara Dorić i Darko Markotić. Od svih pozvanih, došao je samo nekadašnji hrvatski član Uprave Ine Davor Mayer.

VIDEO Zekanovića udaljili sa sjednice, Petrov odgovorio Mayeru: 'Prilično ste naivni'
VIDEO Zekanovića udaljili sa sjednice, Petrov odgovorio Mayeru: 'Prilično ste naivni'

Hrvoje Zekanović, odnedavno dio vladajuće većine, prozivao je oporbu zbog ovih saslušanja, "rešetao" pitanjima Mayera, a kad je ovaj krenuo odgovarati, ometao je sjednicu. Predsjednik Antikorupcijskog vijeća, mostov Nikola Grmoja udijelio mu je dvije opomene nazvavši ga HDZ-ovim provokatorom, ali kako Zekanović nije prestajao dobacivati iz klupe, dobio je i treću opomenu koja znači zabranu govora. No, nije se dao smesti pa ga je Grmoja izbacio sa sjednice.

Sazvao je stanku od 10 minuta kako bi se strasti smirile, no one su se samo rasplamsale. U hodniku ispred vijećnice skoro je došlo do fizičkog obračuna između mostovog Mire Bulja i Zekanovića, koji je, kako tvrde zastupnici, pokazivao srednji prst mostovcu Nini Raspudiću i vikao mu "majmune." Bulj i Zekanović su išli prsima jedan na drugog, čemu svjedoče fotografije Hine, ali odmah su reagirali Bojan Glavašević iz Zeleno-lijevog bloka i Raspudić razdvojivši ih i spriječivši prelazak granice. 

VIDEO Pogledajte svađu zbog koje su Zekanovića izbacili sa sjednice Antikorupcijskog vijeća
VIDEO Pogledajte svađu zbog koje su Zekanovića izbacili sa sjednice Antikorupcijskog vijeća

Prema riječima predsjednika Suverenista Marijana Pavličeka, Zekanović se za vrijeme sjednice srednjim prstom češkao oko uha dok je Raspudić sjedio iza njega. 

POGLEDAJTE VIDEO SVAĐE:

O tome je li Raspudića nazvao majmunom: 'Pavijani, babuni i čimpanze su plemenite životinje'

Zekanović je kasnije potvrdio novinarima da je Raspudića nazvao majmunom, ali na pitanje je li pokazao srednji prst Raspudiću ili Bulju, rekao je da nije. 

- Pavijani, babuni i čimpanze su plemenite životinje, njih četvorica su nasrnuli na mene. Ja nisam čovjek od nasilja, da se razumijemo, ali ja Mostovce marendam zajedno ili jednog po jednog. Neka izaberu vrijeme i mjesto. Pitajte Raspudića što je on meni govorio, dodirivao me mikrofonom... Oni su izdajnici hrvatskog naroda, navijači Komšića, to je veleizdaja što oni rade. Oni su pobjegli u Alpe i čekali smak svijeta. Dakle, ti ljudi su bili svojevremeno sa svojom sektom u Alpama i čekali su smak svijeta - govorio je Zekanović naglašavajući kako Most izvodi cirkus saslušanjima na Antikorupcijskom vijeću.

Dok on tvrdi da su četvorica nasrnula na njega, na fotografiji se vidi kako to nije točno. 

Na pitanje jesu li mu HDZ-ovci, koje odjednom toliko žustro svakodnevno brani, danas dali zadatak da namjerno opstruira ovu sjednicu, Zekanović poručuje da je sve što on radi njegova vlastita ideja. Pa su ga upitali i je li pričao s Plenkovićem o nekoj funkciji u budućnosti te je li to razlog tako srčane borbe protiv oporbe, Zekanović je sarkastično istaknuo kako su dogovorili da će biti predsjednik Europske komisije. 

- Ja s predsjednikom Vlade nemam nikakav dogovor. Niti je on meni nešto nudio, niti sam ja tražio, za razliku od njih koji su kritizirali, a prije par dana su se vozili u limuzinama sa zatamnjenim staklima nudeći mu sve i svašta. To je jako bitno da se zna. Ali ja sam markantan, dolazim do izražaja - rekao je.

Na pitanje da malo pobliže opiše taj tajni sastanak, Zekanović je rekao da to treba pitati predsjednika Vlade.

- Niti sam bio na tim sastancima, niti sam bio upoznat da će se dogoditi. Išli su se nuditi i tražiti ne znam što. Ono što mogu reći jest da na sastancima na kojima sam ja bio s Andrejom Plenkovićem nismo razgovarali o promjeni mog statusa niti želim da se promijeni. Kao što vidite, moj status se nije promijenio - rekao je Zekanović. 

Dodao je da Grmoja inače plače u sabornici kad mu Jandroković da opomenu, a onda radi istu stvar. 

'Došao je napraviti incident'

- Svaki put kad se Zekanović pojavi u javnosti i napada oporbu, rejting oporbe raste, a HDZ-u pada i pokazatelj Plenkovićeve i HDZ-ove panike i plitkosti njihovog PR-a je da koriste Zekanovića za ovakve stvari. On je došao minirati, s jedne strane govori da je sjednica nelegalna, a onda predlaže neke stvari koje je Grmoja usvojio i daje legitimitet sjednici. A onda opstruira i vrijeđa osobu koja je došla svjedočiti, pokazuje srednji prst iza zastupnicima, govori da smo majmuni, dakle on je došao napraviti incident - poručio je nakon incidenta Nino Raspudić.

Upitan je li ga Zekanović uvrijedio, mostov zastupnik poručuje da nije bitno što se kaže nego tko kaže.

- Nećemo dozvoliti da se fokus makne s najvažnijeg, a to je golema korupcijska afera u INA-i i odgovornost Andreja Plenkovića i njegove Vlade - istaknuo je odbacivši opaske da je umalo došlo do tučnjave između njegova kolege Bulja i Zekanovića.

- Ponavljam, Zekanović je poslan tu da napravi incident i da se spriječi rad Antikorupcijskog vijeća, ali u tome neće uspjeti - rekao je.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.